Σχετικά με τη συνάντηση με το Γάλλο Επίτροπο, ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε πως είχαν «μια μακρά και εποικοδομητική συνομιλία που ανοίγει το δρόμο για μια επιτυχή συνεδρίαση του Eurogrοup της 11ης Μαΐου».
O Γ. Βαρουφάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο Eurogroup της 11ης Μαΐου θα γίνει «εποικοδομητική συζήτηση» για την Ελλάδα και θα επιβεβαιωθεί η πρόοδος που επιτεύχθηκε. «Αυτό θα είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της συνολικής συμφωνίας», κατέληξε ο Έλληνας υπουργός.
Αυτό σημαίνει ουσιαστικά με βάση τις δηλώσεις του έλληνα υπουργού πως συμφωνία στις 11 Μαΐου στο Eurogroup δεν θα υπάρξει και απλώς θα επιβεβαιωθεί η πρόοδος για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις παρακάτω.
Ο Γ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι σκοπός του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας είναι η καταγραφή του κοινού τόπου που επετεύχθη σε επίπεδο Brussels Group, κατά τις συνομιλίες μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών. Όπως επεσήμανε, η μεγάλη πρόοδος που έχει σημειωθεί πρέπει να σταθεροποιηθεί και να οδηγήσει με γρήγορες και επιτυχείς κινήσεις στην κατεύθυνση της «γεφύρωσης του χάσματος που απομένει».
Συνεχίζοντας, ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εκείνες διευθετήσεις μεταξύ Ελλάδας και εταίρων, ούτως ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικονομία, να δοθεί νέα ώθηση στις επενδύσεις, να κινηθεί η οικονομία και κυρίως να προωθηθεί το πακέτο οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίο για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη.