Πολιτική

“Δεν φοβάται”, αλλά ξεκινάει… μασάζ στους βουλευτές ο Τσίπρας

Κύκλο επαφών με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανά περιφέρεια ξεκινά από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της κυβερνητικής πλειοψηφίας ευρύτερα ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή για το 2ο πακέτο προαπαιτουμένων, το ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις και το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι πρώτοι βουλευτές που θα περάσουν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα είναι από τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και νησιών

Ο πρωθυπουργός μπορεί να αισθάνεται..”ασφαλής” όπως δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, ωστόσο ταυτόχρονα ανησυχεί μήπως στις κρίσιμες ψηφοφορίες της Βουλής, ιδίως του ασφαλιστικού βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων που θα κοστίσουν την πτώση της κυβέρνησης.

Ήδη ο κ. Τσίπρας ακολουθώντας τη γνωστή τακτική που λέει ότι όσοι δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου, είχε χαρακτηρίσει προκαταβολικά…”ύποπτες” τις όποιες διαφοροποιήσεις βουλευτών υπάρξουν, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό του αφενός γνώριζαν το περιεχόμενο της συμφωνίας και αφετέρου εκλέχθηκαν με λίστα.

Πάντως οι πολιτικές εξελίξεις, αλλά και η διεξαγωγή του συνεδρίου του κόμματος θα απασχολήσουν την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο με την παρουσία και των βουλευτών του κόμματος σύμφωνα με πληροφορίες, με το Μέγαρο Μαξίμου να θεωρεί κρίσιμη τη συνεδρίαση καθώς ο πρωθυπουργός επιθυμεί μία άτυπη επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του κόμματος προς το πρόσωπό του και την κυβέρνηση.

Οι εργασίες της συνεδρίασης θα διαρκέσουν από τις 10.30 έως τις 21.00 το Σάββατο και από τις 10.30 έως τις 19.00 την Κυριακή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Prorata και Palmos Analysis: «Πικρή» πρωτιά για τη ΝΔ – Τι λένε οι πολίτες για κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά
Κατώτερα των προσδοκιών της κυβέρνησης φαίνεται πως είναι τα ευρήματα των δύο τελευταίων δημοσκοπήσεων, Prorata και Palmos Analysis, μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Κάλπη 4