Πολιτική

Δένδιας από Ισραήλ: «Κίνδυνος για την Αν. Μεσόγειο η παραβατικότητα της Τουρκίας»

Η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες της χώρες της περιοχής μας, κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα, κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις συναντήσεις του στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.

Σε δήλωσή του μετά τις επαφές του στο Ισραήλ, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσει την ισραηλινή πλευρά για την ξεκάθαρη δήλωσή της και τοποθέτησή της στο θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, διαμηνύοντας ότι διανύουν την καλύτερη περίοδο τους.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του και είπε πως του μετέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκτός από την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Δένδιας είχε εκτεταμένες συνομιλίες αρχικά με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό της χώρας για ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, με έμφαση στον αγωγό EastMed. Επίσης, συζήτησαν για τη διμερή οικονομική συνεργασία και τις ευκαιρίες που ανοίγονται, είτε στο διμερές είτε στο πολυμερές πλαίσιο, ανάμεσα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στις ΗΠΑ, σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως επισήμανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης εναντίον Μητσοτάκη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγώνας δρόμου στο ΠΑΣΟΚ για να μην παραγραφούν οι ευθύνες στελεχών της ΝΔ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε «Τρία ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη για τον οποίο είπε ότι είναι απολύτως υπεύθυνος για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Νίκος Ανδρουλάκης
Άλλο Βορίδης, άλλο Αυγενάκης: Σκέψεις στην κυβέρνηση για Προανακριτική μόνο για έναν εκ των δύο πρώην υπουργών
Για τον Βορίδη υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, για τον Αυγενάκη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι διάλογοι που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με αναφορές στο όνομα του, φέρεται να επιβαρύνουν τη θέση του
Αυγενάκης και Βορίδης 1
Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Γιατράκος – Διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Εξελέγη βουλευτής της ΝΔ για πρώτη φορά το 1981 και εκλεγόταν μέχρι και το 1993 - Το 1979 διορίστηκε μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στην Ουάσιγκτον
Κωνσταντίνος Γιατράκος