Πολιτική

Δένδιας: Οι πρώτες εικόνες από την Λιβύη [Pics, video]

Εκτάκτως στη Λιβύη ο Νίκος Δένδιας. Την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών μετέδωσαν αραβικά ΜΜΕ. Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την ελληνική πλευρά.

Στη Λιβύη μετέβη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετέβη με το κυβερνητικό αεροσκάφος, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με λιβυκά ΜΜΕ, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Abdullah Al-Thanni και τον Λίβυο ομόλογο του, Abdulhadi Al-Huwaij, ο οποίος μάλιστα τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο, στη Βεγγάζη.

https://twitter.com/LibyaPro2/status/1208680888353067008?s=20

Την είδηση της επίσκεψης μετέδωσαν αραβικά ΜΜΕ.

https://twitter.com/MElmalehLNA/status/1208523193763467270?s=20

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ.
Υπενθυμίζουμε ότι, χθες, οι δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης, που είναι πιστές στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, κατέσχεσαν ένα πλοίο με σημαία Γρενάδας και με πλήρωμα αποτελούμενο από Τούρκους ναυτικούς στα ανοιχτά της Λιβύης, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπός τους, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης με την Άγκυρα, η οποία στηρίζει την αντίπαλη, διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση (GNA), που εδρεύει στην Τρίπολη.

https://twitter.com/MElmalehLNA/status/1208487480552505344?s=20

Ένα πολεμικό σκάφος του Εθνικού Λιβυκού Στρατού του Χάφταρ σταμάτησε το πλοίο στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, στα ανοιχτά της πόλης Ντέρνα, και το ρυμούλκησε στο λιμάνι Ρας Ελ Χιλάλ “για επιθεώρηση και να εξακριβωθεί το φορτίο του”, είπε ο εκπρόσωπος Άχμεντ Μισμάρι στο πρακτορείο Reuters.

Οι δυνάμεις που στηρίζουν τον Χάφταρ έδωσαν στο πρακτορείο ένα βίντεο που δείχνει να σταματούν το πλοίο και να ανακρίνουν τρία μέλη του πληρώματος. Έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τα διαβατήρια τριών Τούρκων υπηκόων.

https://www.youtube.com/watch?v=vqZRZtkojTs&feature=emb_title

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί ποιο είναι το φορτίο του πλοίου. Σύμφωνα με μια έκθεση εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η Τουρκία έχει στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Λιβύη, κατά παράβαση του εμπάργκο πώλησης όπλων που έχει επιβάλει ο Οργανισμός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Μαρινάκη για «Βιολάντα»: «Ας πει πως έκανε λάθος» για την παραβίαση των εργατικών νόμων
«Γιατί έσπευσε να κρίνει πριν αποφανθεί η Επιθεώρηση Εργασίας;» διερωτάται ο Κώστας Τσουκαλάς και κάνει λόγο για «ανασκευή» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο 18 ημέρες μετά από συνέντευξή του
Κώστας Τσουκαλάς
Επιστολή Κουτσούμπα προς Κακλαμάνη, Λιβάνιο και Μενδώνη για τις φωτογραφίες των εκτελεσθέντων της Καισαριανής: Να επιστραφούν στον ελληνικό λαό
Το ΚΚΕ ζητεί νομικές ενέργειες και απόκτηση των ντοκουμέντων από τη Βουλή, με πρόταση να αποδοθούν στη συνέχεια σε φορείς μνήμης της Εθνικής Αντίστασης και να είναι προσβάσιμα στο κοινό
κομμουνιστές αντιστασιακοί οδηγούνται στο απόσπασμα
Θετικός ο Νικήτας Κακλαμάνης στην ανάκτηση των φωτογραφιών από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή – «Αναμένω τις ελληνικές αρχές» λέει ο Βέλγος συλλέκτης
Ο Πρόεδρος της Βουλής, επισήμανε ότι υπάρχει διεθνής νομοθεσία όπου απαγορεύεται η εμπορία τεκμηρίων πολέμου
To μνημείο στην Καισαριανή 19
Μαρινάκης για φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Το υπουργείο Πολιτισμού έχει δρομολογήσει την απόκτησή τους, εφόσον είναι γνήσιες
«Ενεργειακός κόμβος για την Ευρώπη η Ελλάδα», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στη συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου με την κοινοπραξία της Chevron και με την Helleniq Energy για έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Κρήτη και Πελοπόννησο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης