Πολιτική

Δένδιας: Πρόσημο θετικό – Πολύ σημαντική εβδομάδα για την ελληνική διπλωματία

“Μία εξαιρετικά σημαντική εβδομάδα για την ελληνική διπλωματία και για την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων ολοκληρώνεται”, σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για τα ταξίδια σε Γαλλία, Ισραήλ και Αίγυπτο.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Δένδιας επιχειρεί μία ανασκόπηση της περασμένης ιδιαίτερα πυκνής διπλωματικά εβδομάδας με τον υπουργό Εξωτερικών να ταξιδεύει σε Γαλλία, Ισραήλ και Αίγυπτο.

“Η εβδομάδα ξεκίνησε με την επανεκκίνηση των επισκέψεών μου στο εξωτερικό και τη συνάντηση με τον ομόλογό μου Ζαν – Ιβ Λε Ντριάν (J-Y Le Drian) στο Παρίσι”, σημειώνει ο Νίκος Δένδιας και προσθέτει: “Με τον Γάλλο ομόλογό μου συμμετείχαμε από κοινού στο ΣΕΥ της ΕΕ, στο οποίο συζητήθηκε και το θέμα των τουρκικών προκλήσεων”.

Dendias France Intime

“Εξαιρετικής σημασίας ήταν και το ταξίδι στο Ισραήλ, κατά το οποίο συνόδευσα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και συναντήθηκα με τον ομόλογό μου Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi)”, επισημαίνει ο κ. Δένδιας.

Dendias Israel Intime

“Στην επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ επιβεβαιώθηκε η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, όπως και η διεύρυνσή της σε μια σειρά από νέους τομείς”, τονίζει.

Dendias AlSisi Intime

“Τέλος, στις συνομιλίες μου στο Κάιρο με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι (Α. Εl – Sisi) και τον υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι (S. Shoukry) ξαναπιάσαμε το νήμα της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών με την Ελλάδα”, καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8