Πολιτική

Διαφοροποίηση Κουίκ από την “γραμμή” Καμμένου – ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό

Αποστάσεις φαίνεται να κρατά από τον Πάνο Καμμένο ο ο υφυπουργός Εξωτερικών, και στέλεχος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ. Με δηλώσεις του σχετικά με το "σχέδιο Β" που παρουσίαε ο υπουργός άμυνας στον Τζέιμς Μάτις, σημείωσε πως το υπουργείο Εξωτερικών έχει δώσει την απάντησή του μέσω του Γιώργου Κατρούγκαλο, ενώ προσέθεσε με νόημα πως από το 1992 ήταν από τους δημοσιογράφους που στήριζαν τη θέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για σύνθετη ονομασία!

Οι δηλώσεις αυτές του Τέρενς Κουίκ, τις οποίες έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό “στο Κόκκινο”, έχουν μια σαφή διαφοροποίηση από την γενική θέση των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό, αλλά προφανώς και από τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.

[read4more]

Ανέφρερε μάλιστα πως δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ χωρίς επίλυση του ονοματολογικού.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα συγκεκριμένα αν συμφωνεί με τις δηλώσεις Καμμένου, ο κ. Κουίκ δήλωσε πως «κατ’ αρχήν το ΥΠΕΞ μέσω του αναπληρωτή υπουργού του, κ. Κατρούγκαλου, έδωσε την απάντηση που έδωσε, και νομίζω ότι εκεί μπορώ να το σταματήσω».

Δεν απέκλεισε πάντως, όπως είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, να ζητήθηκε η άποψη του κ. Καμμένου ως κυβερνητικού εταίρου: «Σίγουρα στις ΗΠΑ γνωρίζουν πεντακάθαρα ποιες είναι οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, απλά μπορεί να ήθελαν να μάθουν και ως εταίρου ποιες είναι οι δικές του οι απόψεις. Άρα ας κρατήσουμε και αυτό ως μια παράμετρο των όσων βγήκαν προς τα έξω».

“25χρόνια έχουμε τη λέξη Μακεδονία στην ονομασία”

Εν συνεχεία, ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι είναι «σαφές από την ελληνική πλευρά», το γεγονός ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος σε ο,τι αφορά την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας -θέλω να το λέω όλο για να ξέρουνε όλοι ότι επί 25 χρόνια έχουμε την λέξη Μακεδονία μέσα σε αυτήν την ενδιάμεση Συμφωνία του ΟΗΕ-, ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος σε ο,τι αφορά την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με ΝΑΤΟ και με Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως με ΝΑΤΟ, εάν δεν επιλυθεί το ονοματολογικό ζήτημα».

Παράλληλα ο κ. Κουίκ παρέπεμψε στη συμφωνία των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου ότι δεν αγγίζουν το θέμα ως τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ έδωσε και προσωπική διάσταση στο θέμα του ονοματολογικού θυμίζοντας ότι ως δημοσιογράφος την περίοδο 1992-3 «ήμουν από εκείνους τους δημοσιογράφους (…) που υποστήριζαν τη λύση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τη σύνθετη ονομασία και ήμουν απέναντι στις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά”.

Κλείνοντας ρωτήθηκε και για τη δήλωση του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρου Τοσουνίδη, που άφησε ανοιχτό να καταψηφιστεί η παρούσα κυβέρνηση, εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευόταν για το όνομα της γειτονικής χώρας. «Κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί στα όργανα του κινήματος. Δεν έχω ακούσει προσωπικά τον κ. Καμμένο να το λέει και επαναλαμβάνω ότι για “γλυκά ματάκια στη Νέα Δημοκρατία, δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν”. Και τον ουρανό με άστρα να μου φέρουν από τη ΝΔ στο πιάτο, ειμαι μακρυά από τέτοιες σκέψεις σκέψεις», ξεκαθάρισε ο Τέρενς Κουίκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης