Πολιτική

Διακανονισμό για ληξιπρόθεσμα χρέη στη ΔΕΗ έκανε η ΝΔ

Σε διακανονισμό ληξιπρόθεσμης οφειλής της προς τη ΔΕΗ προχώρησε η ΝΔ, όπως γίνεται γνωστό με έγγραφο του προέδρου της ΔΕΗ ΑΕ Αρθούρου Ζερβού, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Θανάση Πετράκο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η ΔΕΗ είναι εξαιρετικά προσεκτική κατά τη διαχείριση των στοιχείων των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των πελατών της και αποφεύγει να τα δημοσιοποιεί, τόσο για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, όσο και για λόγους τήρησης του φορολογικού απορρήτου σχετικά με τους συνεισπραττόμενους φόρους και τέλη (δημοτικούς φόρους και τέλη, ΕΕΤΑ κλπ)» αναφέρει ο κ. Ζερβός.

Προς διευκόλυνση του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως ωστόσο αναφέρει, γνωρίζει στους ερωτώντες βουλευτές ότι η ΔΕΗ, δυνάμει σχετικών αποφάσεων του ΔΣ της, έχει εγκρίνει Κανονισμούς Διακανονισμών Λογαριασμών Ρεύματος, με στόχο την παροχή δυνατότητας στους πελάτες της, όλων των κατηγοριών, εξόφλησης των λογαριασμών κατανάλωσής τους μέσω ρύθμισης, κατόπιν σχετικής αίτησής τους.

Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ, όπως γίνεται γνωστό, «με μία παροχή στη Μέση Τάση, από μη εξόφληση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, παρουσίασε ληξιπρόθεσμη οφειλή και κατόπιν σχετικών αιτήσεων του υπόψη πελάτη για ρύθμιση του χρέους του, αυτές εγκρίθηκαν αρμοδίως. Ο υπόψη πελάτης προχώρησε και προχωρά κανονικά στον διακανονισμό της οφειλής του, αποδίδοντας σημαντικό μέρος του ποσού σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα διακανονισμού της ΔΕΗ, που ισχύει για όλους τους πελάτες της».

Διαβάστε επίσης:
Δεν απαντάει η ΔΕΗ για τυχόν απλήρωτους λογαριασμούς της ΝΔ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα: Τα δύο νέα ακίνητα στον Διόνυσο με γονική παροχή και το οικόπεδο στην Άρτα
Στα λοιπά περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνεται μοτοσυκλέτα 650 κυβικών εκατοστών, η οποία εξακολουθεί να δηλώνεται από προηγούμενα έτη ενώ διατηρεί το 90% των μετοχών του Ινστιτούτου
Ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του βιβλίου του, «Ιθάκη» στο Ηράκλειο