Πολιτική

Διαψεύδει τον Παπακωνσταντίνου ο Καπελέρης: Ποτέ δεν έλαβα εντολή για ενδελεχή έρευνα

Σε συμπληρωματικό υπόμνημα που παρέδωσε στους οικονομικούς εισαγγελείς, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ισχυρίζεται πως ούτε παρέλαβε το cd ούτε πήρε εντολή για έρευνα σχετικά με τη λίστα καταθετών στη HSBC στην Ελβετία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης -που, όπως και ο αντικαταστάτης του στο σώμα Ι. Διώτης, έχει κληθεί ως ύποπτος για τη διάπραξη του αδικήματος της υπεξαγωγής εγγράφου σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου- με το συμπληρωματικό υπόμνημα που κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς διαψεύδει τους ισχυρισμούς Παπακωνσταντίνου ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να υποστήριξε ότι η εντολή του προς το ΣΔΟΕ ήταν να ξεκινήσει ενδελεχής έρευνα για τη λίστα. Ο κ. Καπελέρης, σύμφωνα με πληροφορίες, με το συμπληρωματικό υπόμνημά του φαίνεται να διαψεύδει τον κ. Παπακωνσταντίνου αναφέροντας μάλιστα πως ο τότε υπουργός Οικονομικών δεν του έδωσε εντολή για «ενδελεχή έρευνα» ούτε ακόμη και για τις 10 περιπτώσεις που περιλαμβάνονταν στη λίστα που του παρέδωσε: «Δεν παρέλαβα ποτέ το cd. Σε συνάντησή μου με τον κ. Παπακωσταντίνου, τέλη του 2010 ή αρχές του 2011, μου παρέδωσε έγγραφο με δέκα ονόματα και μου έδωσε προφορική εντολή να διασταυρώσω τα στοιχεία. Από την ανεπίσημη έρευνά μου διαπίστωσα ότι από τα εισοδήματα που δήλωναν, δεν δικαιολογούνταν οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Λίγες ημέρες μετά ενημέρωσα τον κ. Παπακωσταντίνου παραδίδοντάς του τα ευρήματα της άτυπης έρευνάς μου και το έγγραφο που μου είχε παραδώσει με τα δέκα ονόματα. Όμως δεν έλαβα καμία εντολή από τον κ. Παπακωσταντίνου για περαιτέρω έλεγχο. Και ουδέποτε έλαβα υπηρεσιακά επίσημο έγγραφο από το Υπουργείο Οικονομικών, για να διενεργήσει η υπηρεσία μου ενδελεχή έλεγχο για αυτές τις δέκα περιπτώσεις».

Ο κ. Καπελέρης φέρεται επίσης να κατέθεσε στον εισαγγελέα και δημοσίευμα της εφημερίδας «Γκάρντιαν» της 28ης
Οκτωβρίου στο οποίο ο πρώην υπουργός φέρεται να λέει πώς οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ εσκεμμένα παρέβησαν τα καθήκοντά τους και δεν προχώρησαν σε έρευνα διότι φοβήθηκαν τα ονόματα που περιλαμβάνονταν στην επίμαχη λίστα.

Διαβάστε

Παπακωνσταντίνου: Έχασα το πρωτότυπο CD της λίστας Λαγκάρντ

 

Παπακωνσταντίνου κατά Βενιζέλου και ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ

Στην Βουλή με εντολή εισαγγελέα τα ονόματα ΟΛΩΝ των πολιτικών που συμπεριλαμβάνονται σε όλες τις λίστες

Συμπληρωματικό υπόμνημα θα καταθέσει ο Καπελέρης για τη λίστα Λαγκαρντ – “Δεν πήρα ποτέ το cd”

Ο Διώτης “αδειάζει” Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η κυπριακή γκάφα της Λατινοπούλου: Απήγγειλε ποίημα που δεν αναφερόταν στην εισβολή του Αττίλα
Ανάμεσα στις εικόνες από την κυπριακή τραγωδία περιλαμβάνεται και μία φωτογραφία που δεν αφορά το 1974 - Πρόκειται για την εμβληματική φωτογραφία μιας Τουρκοκύπριας γυναίκας
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση αλλά δεν απειλεί ακόμα τη ΝΔ – Επόμενο στοίχημα η πρωτιά
Η νέα δημοσκόπηση της Interview επιβεβαιώνει την κυριαρχία του Τσίπρα στον προοδευτικό χώρο, αλλά αναδεικνύει και το μεγάλο στοίχημα: Τη μετατροπή της κοινωνικής δυσαρέσκειας σε αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης
O Αλέξης Τσίπρας 30
Σε προεκλογική μάχη η κυβέρνηση με «όπλο» τη ΔΕΘ: Το «καλάθι» των μέτρων, η ακρίβεια και τα πυρά στο ΠΑΣΟΚ
«Ψηλά» στη στρατηγική της κυβέρνησης είναι και η επικοινωνία των θετικών ειδήσεων για την ελληνική οικονομία, όπως η μείωση του δημόσιου χρέους κατά 9,4 μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2026
Μητσοτάκης στο ΟΑΚΑ