Πολιτική

Die Zeit: Πως μπλοκάρει την ελάφρυνση του χρέους η Γερμανία

Ούτε ν’ ακούει για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν θέλει η Γερμανία. Και επειδή το ΔΝΤ πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, φαίνεται πως το Βερολίνο βρήκε έναν άλλο τρόπο να βάλει stop σε ένα ενδεχόμενο "κούρεμα" χρέους.

Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να παράσχει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εγγυήσεις για το ελληνικό χρέος ώστε το ΔΝΤ να παραμείνει μεταξύ των πιστωτών και να αποφευχθεί η ανάγκη για μια μείζονα ελάφρυνση του χρέους, αναφέρει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Χωρίς να επικαλείται τις πηγές της, η εφημερίδα αναφέρει πως η ιδέα σημαίνει ότι “αν η Ελλάδα μείνει χωρίς χρήματα, οι Ευρωπαίοι θα παρέμβουν και το ΔΝΤ δεν θα καταγράψει ζημιές. Σε αντάλλαγμα το ΔΝΤ δεν θα ζητάει πλέον εκτεταμένη ελάφρυνση του χρέους”.

Έτσι με το σχέδιο αυτό εκπληρώνονται δύο σημαντικά αιτήματα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ: να συνεχισθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ και να αποφευχθεί μια παραγραφή χρέους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8