Πολιτική

Δημήτρης Μαρκόπουλος κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Το μπάχαλο στην Ελλάδα βρήκε την αρχηγό του

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθέριας για «ρουβικωνοποίηση» του κοινοβουλίου, αποδίδοντάς της έλλειψη σοβαρότητας

Σε υψηλούς τόνους εξελίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Μαρκόπουλου, με την αντιπαράθεσή του με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου να επισκιάζει τη διαδικασία.

Το αίτημα για την άρση ασυλίας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας προέκυψε έπειτα από έγκληση του προέδρου του κόμματος «Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο» και πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, για συκοφαντική δυσφήμηση και δημόσια εξύβριση, με αφορμή δηλώσεις του Δημήτρη Μαρκόπουλου σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2025. Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου άσκησε δριμεία κριτική στον βουλευτή της ΝΔ, επεκτείνοντας την παρέμβασή της και σε άλλες πολιτικές υποθέσεις, με αιχμές για τη στάση του σε ζητήματα που –όπως υποστήριξε– συνδέονται με την κυβερνητική λειτουργία και κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Έχοντας στο στόχαστρο εδώ και μέρες τον Άδωνι Γεωργιάδη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πήρε το λόγο μετά την τοποθέτησή του Δημήτρη Μαρκόπουλου, και τον κατήγγειλε ότι συνόδευε τον υπουργό Υγείας στην «τραμπούκικη επέλαση» στο νοσοκομείο της Νίκαιας, και ακόμη ότι όντας στο πλευρό του υπουργού, «έδειχνε εργαζόμενους σαν καταδότης» μεταξύ άλλων και τον γιατρό Δημήτρη Ζαζιά ο οποίος βρέθηκε δεμένος πισθάγκωνα «να τον επιτιμά σαν χιλτερίσκος ο κ. Γεωργιάδης».

Η παρέμβασή της προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Μαρκόπουλου, ο οποίος ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και πέρασε σε ευθεία αντεπίθεση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας την χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, εκφραστή του μπάχαλου στην ελληνική κοινωνία. «Το μπάχαλο στην Ελλάδα βρήκε την αρχηγό του» δήλωσε, ενώ έκανε λόγο και για «ρουβικωνοποίηση» του κοινοβουλίου, αποδίδοντάς στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας έλλειψη σοβαρότητας.

 

Η τοποθέτηση του Δημήτρη Μαρκόπουλος προκάλεσε οξείες αντιδράσεις από τα έδρανα της Πλεύσης Ελευθερίας, με αποτέλεσμα η συζήτηση να λάβει χαρακτηριστικά μετωπικής πολιτικής σύγκρουσης, μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους από το ίδιο το αίτημα άρσης ασυλίας στην ανταλλαγή βαριών χαρακτηρισμών μεταξύ των δύο πλευρών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Καρανίκας υπερασπίζεται ξανά τον... Γεωργιάδη: «Αλλαγή στρατηγικής στην Υγεία, όχι διάλυση»
Ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα (πάλι) υπερασπίστηκε τον υπουργό Υγείας για τα επεισόδια στη Νίκαια και άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση για «τοξικότητα»
Νίκος Καρανίκας
Νέες αιχμές Σαμαρά για κυριαρχικά δικαιώματα και ελληνοτουρκικά: Η κυβέρνηση να απαντήσει τώρα για Chevron και Κάσο
Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει ότι «δεν δικαιούται να σιωπά», ζητεί απαντήσεις για όρους της σύμβασης έρευνας νότια της Κρήτης και θέτει ερωτήματα για τις αντικρουόμενες αναφορές Αθήνας και Λευκωσίας
Αντώνης Σαμαράς 14
Ο Λαζαρίδης επιμένει στις αιχμές κατά του Δένδια: Να μην ρίχνει νερό στο μύλο της εσωστρέφειας
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε σε προσήλωση στον στόχο της τρίτης τετραετίας και, ερωτηθείς για τις δημοσκοπικές αναφορές του υπουργού Άμυνας, παρέπεμψε στον ίδιο τον κ. Δένδια
Νίκος Δένδιας
Γιώργος Φλωρίδης για Τέμπη: Yπάρχει νομικό πλαίσιο για εξετάσεις των σορών στο εξωτερικό
Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπενθύμισε ότι η δίκη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα έχει προσδιοριστεί για τις 23 Μαρτίου 2026, δίνοντας έμφαση στην εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας
Συλλαλητήριο στη Λάρισα για τα Τέμπη