Πολιτική

Δημήτρης Βίτσας: Δύσκολα θα περάσει η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για τον Στέφανο Τζουμάκα

Ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας σήμερα (23.10.2023) για την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δύσκολα θα περάσει. 

Παράλληλα, ο Δημήτρης Βίτσας εκτίμησε ότι μετά από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί είναι αυτοί που θα αποχωρήσουν από το κόμμα.

Ειδικότερα, είπε ότι ή θα φύγει ο καθένας μόνος ή ομαδικά, ενώ για την υπόθεση Τζουμάκα σημείωσε ότι «θα έπρεπε να ακολουθηθεί κανονικότατα το καταστατικό. Ειδικά για τον Τζουμάκα αυτή την απόφαση στην πρώτη συνεδρίαση τη Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να την ψηφίσει πάνω από το 70%, δηλαδή 210 άνθρωποι. Βλέπω ότι δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα».

Το νέο κόμμα 

Έπειτα από τις ευρωεκλογές, όπως υπογράμμισε, η Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά, που θα λέγεται το καινούργιο κόμμα, αν καταφέρει να εκλέξει κι έναν ευρωβουλευτή μπαίνουμε σε άλλο στάδιο.

«Είναι ώρα αποφάσεων και συλλογικών και ατομικών. Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: το ένα είναι να φεύγει καθένας κατά μόνας και το δεύτερο να υπάρξει μια ομαδική συνεννόηση», τόνισε. Επεσήμανε, πάντως, ότι διασπάσεις ή αποχωρήσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίων ή συνεδριάσεων κομματικών οργάνων δεν έχουν συμβεί.

«Ο Τεμπονέρας και κάποιοι άλλοι είχαν δίκιο που έλεγαν πρώτα το συνέδριο και μετά η εκλογή προέδρου, πολιτικής γραμματείας κτλ. Τώρα το τραβάμε μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και τρεις μήνες μετά θα έχουμε εκλογές κρίσιμες και για την Ευρώπη και για εμάς», συμπλήρωσε. 

Εκτίμησε, δε, ότι «υπάρχει ένα 45% όσων ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 60-70.000, που δεν θα ακολουθήσουν, θα είναι δύσκολα πράγματα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης
«Γαλάζιες» πιέσεις προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον σχεδιασμό για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων
Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας είναι ο 6ος από το κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νέο πλαίσιο
O βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας
Επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα: «Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση» λέει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών
Ως προς τη διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας το γερμανικό υπουργείο απαντά ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να την προσδιορίσει χρονικά
Πρόσφυγες