Πολιτική

Δημοσκοπήσεις: Ανατροπή από τις μυστικές έρευνες – Η “ψαλίδα” που κλείνει και η “ισοβαθμία” τριών κομμάτων!

Το ότι η χώρα έχει μπει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο, αν και επισήμως υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη, φαίνεται και από τη διενέργεια μυστικών δημοσκοπήσεων.

Δημοσκοπήσεις οι οποίες δεν είναι δημοσιεύσιμες αλλά φαίνεται ότι φέρνουν ανατροπή στα δεδομένα που ίσως έχουν σχηματιστεί μέχρι σήμερα. Η “ψαλίδα” μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ φαίνεται να κλείνει, ενώ υπάρχει κλίμα ώστε να υπάρξει έκπληξη στην τρίτη θέση…

Σύμφωνα με τα στοιχεία για μυστικές δημοσκοπήσεις που διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες που φέρνει σήμερα στο φως η εφημερίδα “Εστία” η ψαλίδα μεταξύ των δυο πρώτων κομμάτων μοιάζει να διαμορφώνεται σε μονοψήφιο νούμερο, γεγονός που δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο ισχυρός δεύτερος πόλος του νέου δικομματισμού στη χώρα. Αν και φαίνεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών (κοντά στο 60%) θέλει αλλαγή κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει άνοδο της συσπείρωσής του η οποία σε μεγάλο ποσοστό είναι αρκετή για να κλείσει την “ψαλίδα” με τη ΝΔ που με τη σειρά της φαίνεται πως εξακολουθεί να κινείται σε υψηλά ποσοστά συσπείρωσης τα οποία καταγράφονται συνήθως πιο κοντά στις εκλογές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με στοιχεία μυστικών δημοσκοπήσεων, το ζήτημα της Μακεδονίας αλλά και τα τραγικά λάθη που οδήγησαν στην εκατόμβη στο Μάτι δεν μοιάζουν να έχουν τις “καταστροφικές” για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ επιπτώσεις που περίμεναν ίσως οι πολιτικοί αντίπαλοί του.

Η πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ σε Μακεδονία και Αττική είναι σημαντική, όχι ωστόσο, τόση όσοι κάποιοι ίσως υπολόγιζαν.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζουν δυο στοιχεία για τις διαρροές ψηφοφόρων. Η μια αφορά στη διαρροή ψηφοφόρων απευθείας από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ η οποία αν και μειώνεται συνεχίζει να υπάρχει, ενώ η δεύτερη αφορά στη διαρροή ψηφοφόρων προς τα αριστερά. Σε αυτό το σημείο επισημαίνεται ότι ίσως αυτή η διαρροή ευνοεί περισσότερο το ΚΚΕ το οποίο μαζί με ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή διεκδικεί την τρίτη θέση μετά από αρκετά χρόνια. Και τα τρία κόμματα βρίσκονται όπως δείχνουν τα στοιχεία σε ποσοστό από 6% ως 8% γεγονός που κάνει την τρίτη θέση εφικτή για όλους.

Ένωση Κεντρώων και Ανεξάρτητοι Έλληνες αν και βρίσκονται πάντα κοντά στο όριο να μείνουν εκτός, φαίνεται ότι έχουν μια σταθερή βάση διεκδίκησης της εισόδου τους στη βουλή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ακρίτα για Καρανίκα: «Ας του δώσει κάποιος μια θεσούλα στην κυβέρνηση να ηρεμήσει ο λακές του Άδωνι»
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε υψηλούς τόνους στις αναφορές του πρώην συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε επικρίνει τη στάση της για τα επεισόδια εις βάρος του Αδωνι Γεωργιάδη και είχε ζητήσει τη διαγραφή της
Έλενα Ακρίτα και Νίκος Καρανίκας
Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε από τον Έβρο έργα υποδομής ύψους 30 εκατ. ευρώ για τον ποταμό: «Συζητιούνται πολλές δεκαετίες, έχει έρθει η ώρα να τα κάνουμε»
Κατά την επίσκεψή του σε πλημμυρόπληκτες περιοχές και στον Συνοριακό Σταθμό Κήπων, ο πρωθυπουργός έθεσε ως προτεραιότητα τα έργα για τη διασφάλιση νερού στον πρωτογενή τομέα και ανέδειξε την αναβάθμιση της βασικής πύλης προς την Τουρκία
Κυριάκος Μητσοτάκης στον Έβρο
Ο Χριστοδουλάκης παρουσίασε την πολιτική πλατφόρμα «Αλλαγή+» ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ
Ο βουλευτής προειδοποιεί ότι η εσωστρέφεια τροφοδοτείται όταν η προσυνεδριακή διαδικασία γίνεται «μηχανιστική» και όχι πολιτική, ενώ επαναλαμβάνει ότι το «όχι» σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ πρέπει να είναι «σαφές και καθαρό»
Πολιτική πλατφόρμα Χριστοδουλάκη
Το Μαξίμου σηκώνει το γάντι στον Σαμαρά: «Συνήθεις εκτός πραγματικότητας τοποθετήσεις»
Κυβερνητικά στελέχη απορρίπτουν τους ισχυρισμούς περί «δυνητικής εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων» στη σύμβαση για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης, ενώ παραπέμπουν και στον ΑΔΜΗΕ για την πορεία των ερευνών στην ηλεκτρική διασύνδεση με την Κύπρο
Μέγαρο Μαξίμου
Ο Καρανίκας υπερασπίζεται ξανά τον... Γεωργιάδη: «Αλλαγή στρατηγικής στην Υγεία, όχι διάλυση»
Ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα (πάλι) υπερασπίστηκε τον υπουργό Υγείας για τα επεισόδια στη Νίκαια και άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση για «τοξικότητα»
Νίκος Καρανίκας
Νέες αιχμές Σαμαρά για κυριαρχικά δικαιώματα και ελληνοτουρκικά: Η κυβέρνηση να απαντήσει τώρα για Chevron και Κάσο
Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει ότι «δεν δικαιούται να σιωπά», ζητεί απαντήσεις για όρους της σύμβασης έρευνας νότια της Κρήτης και θέτει ερωτήματα για τις αντικρουόμενες αναφορές Αθήνας και Λευκωσίας
Αντώνης Σαμαράς 19