Πολιτική

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 17,7% η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Δυσαρέσκεια για τη διαχείριση των καταστροφών

Στο 17,7% είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Opinion Poll για το ACTION24 πανελλαδικό δείγμα 1.005 νοικοκυριών, το διάστημα 21 – 26 Σεπτεμβρίου 2023.

Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, με το 47,2% να εμφανίζεται ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα.    

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των έγκυρων), η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14%, το ΠΑΣΟΚ 10%, το ΚΚΕ 7,7%, η Ελληνική Λύση 4,8%, οι Σπαρτιάτες 2,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,8% και η Νίκη 3,7%. Στο 15% είναι οι αναποφάσιστοι. 

Το 47,9% των ερωτηθέντων δεν έμεινε “καθόλου ικανοποιημένο” από τη διαχείριση των καταστροφών και τα μέτρα στήριξης των πληγέντων, ενώ σε άλλη ερώτηση το 33,7% δηλώνει ότι τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο και τη Θεσσαλία επηρεάζουν την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.  

«Βλέπουν» διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη

Στην ερώτηση “Είστε ικανοποιημένος από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ;”, “ναι” απάντησε το 25%, “μάλλον ναι” το 22,2%, “μάλλον όχι” το 19,4%, “όχι” το 22,2%, ενώ το 11,1% αντιστοιχεί στο “δεν ξέρω/δεν απαντώ”.

Στην ερώτηση “Πιστεύετε ότι μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη μπορεί να εκδηλωθούν διασπαστικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ;”, “ναι” απάντησε το 30,1%, “μάλλον ναι” το 38,4%, “μάλλον όχι” το 17,8%, “όχι” το 9,6% και “δεν ξέρω/ δεν απαντώ” το 4,1%.

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας στα «κάγκελα» για τα πατίνια στην Αθήνα: «Η πόλη ανήκει σε όλους» – «Είναι θέμα υπουργείου»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας καλεί τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση με στόχο την προστασία πεζών και ΑμεΑ
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας 9
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου
«Η Ελληνική Κυβέρνηση θα στέκεται πάντα δίπλα στο Ιερό Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, θα το στηρίζει, έτσι ώστε να διαφυλάξει στην αιωνιότητα αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό καθεστώς το οποίο μας κληροδοτήθηκε από τους προγόνους μας»
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου
Καρανίκας για Επιστημονικό συμβούλιο Τσίπρα: Ακραία θλίψη – Θεωρεί ότι είμαστε χαζοί
Ο Τσίπρας δεν έχει πολιτικά στελέχη από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το ραδιούργο του γραφείο που τον οδηγεί από ήττα σε ήττα τα τελευταία χρόνια και όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις
Νίκος Καρανίκας 13