Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Prorata: Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Prorata: Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την δημοσκόπηση της PRORATA S.A όσον αφορά στην δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, των υπουργών αλλά και των στελεχών της σκιώδους κυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δημοσκόπηση ήταν πανελλαδική κάλυψης σε δείγμα 2047 ατόμων κατά το διάστημα 11-14 Ιουλίου 2022.

Δημοφιλία πολιτικών αρχηγών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει σταθερά o δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με το 44% να δηλώνει πως σίγουρα ή μάλλον τον συμπαθεί ως πρόσωπο. 

Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, με 37% θετικές εντυπώσεις, ποσοστό αυξημένο κατά 3% συγκριτικά με την τελευταία μέτρηση της PRORATA.

Τρίτος στη σχετική λίστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, συγκεντρώνοντας στον δείκτη συμπάθειας ποσοστό 32%, έχοντας όμως το μικρότερο ποσοστό αντιπάθειας (48%).

Ακολουθεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με ποσοστό 29%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 20% και τέλος ο Κυριάκος Βελόπουλος, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ποσοστό αντιπάθειας (81%) και αναμενόμενα το μικρότερο ποσοστό συμπάθειας (10%).

Δημοφιλία υπουργών

Μεταξύ των προσώπων της κυβέρνησης, ως τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό ανεξαρτήτως εκλογικής προτίμησης καταγράφονται ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 65%. Ο μεν, υπουργός Εξωτερικών καταγράφει, ωστόσο, μείωση των ποσοστών της δημοφιλίας του (-4%), ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αύξηση (+5%). Ως τρίτος πιο δημοφιλής στον γενικό πληθυσμό υπουργός της κυβέρνησης ανιχνεύεται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, με το ποσοστό συμπάθειας προς το πρόσωπο του να καταγράφεται στο 46%, ενώ ακολουθούν ο Χρήστος Σταϊκούρας (39%), ο Βασίλης Κικίλιας (39%), ο Κωστής Χατζηδάκης (37%) και ο Παναγιώτης Πικραμμένος (36%).

Τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό πρόσωπα της σκιώδους κυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο Ανδρέας Ξανθός με 51% και η Έφη Αχτσιόγλου με 49% και αύξηση 6% συγκριτικά με την τελευταία μέτρηση της εταιρείας. Ακολουθούν στη σχετική λίστα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (48%), ο Γιάννης Δραγασάκης (40%), ο Νάσος Ηλιόπουλος (39%), ο Αλέξης Χαρίτσης (36%), ο Δημήτρης Τζανακόπουλος (33%) και ο Κώστας Ζαχαριάδης (33%).

Μεταξύ των ψηφοφόρων που βρίσκονται στο κάδρο της εκλογικής επιρροής της Νέας Δημοκρατίας, ως οι πιο δημοφιλείς καταγράφονται ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, με 96% και 95% αντίστοιχα θετικές εντυπώσεις. Αντίστοιχα, μεταξύ όσων αισθάνονται εγγύτερα στον ΣΥΡΙΖΑ, τα πιο δημοφιλή πρόσωπα είναι η Έφη Αχτσιόγλου (97%) και ο Νάσος Ηλιόπουλος (94%).

Τέλος, μεταξύ των δυνητικών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως το πιο συμπαθητικό πρόσωπο της κυβέρνησης καταγράφεται ο Νίκος Δένδιας (44% θετικές εντυπώσεις), ενώ μεταξύ των δυνητικών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας ως το πιο συμπαθητικό πρόσωπο της σκιώδους κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγράφεται ο Ανδρέας Ξανθός (42% θετικές εντυπώσεις).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις