Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ – Ανυπομονησία για τον εμβολιασμό και την εστίαση

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, οι μεταλλάξεις, η χαλάρωση των μέτρων και το Πάσχα… στο σπίτι, ήταν τα ερωτήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης, που διενήργησε η Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, σε δείγμα 1.305 ατόμων, το διάστημα 23 – 25 Απριλίου 2021.

Στη δημοσκόπηση, η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 13,5 μονάδες. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά είναι τα εξής: Νέα Δημοκρατία 38%, ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, ΚΙΝΑΛ 7%, ΚΚΕ 6%, Ελληνική Λύση 4,5%, ΜέΡΑ 25 3%, άλλο 7,5%, αναποφάσιστοι 9,5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός συνεχίζει να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44%, έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο «κανένας από τους δύο» συγκεντρώνει το ποσοστό του 27%.

katallilotita prothypourgia dimoskopisi skai

Σε ερώτηση για τον Νίκο Δένδια και την στάση του στην επίσκεψη στην Άγκυρα, το 75% είδε θετικά την παρουσία και τον τρόπο που αντιμετώπισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών την ένταση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ το 11% απάντησε αρνητικά.

dendias agkyra politiki topothetisi dimoskopisi skai

Ο κορονοϊός, το εμβόλιο και τα μέτρα

Στην ερώτηση «πόσο σας ανησυχούν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού», το 59% απάντησε πως ανησυχεί, το 18% ανησυχεί μέτρα, ενώ το 18% ανησυχεί λίγο ή ελάχιστα.

kartametallaxeis kartametallaxeis

Στο ερώτημα αν θα κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού, το 56% απάντησε σίγουρα ναι, το 19% μάλλον ναι, το 10% μάλλον όχι και το 12% σίγουρα όχι. Παράλληλα, το 56% θα το κάνει το συντομότερο, το 13% απάντησε πως θα εμβολιαστεί μετά από 2-3 μήνες, το 16% αρκετά αργότερα και το 13% ποτέ.

kartaemvolio kartaemvolio

Όσο για την ικανοποίηση από την οργάνωση των εμβολιασμών, το 48% είναι ικανοποιημένο, σε αντίθεση με το 25% που δεν είναι.

kartaemvoliasmoi

Για την απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα, το 54% θεωρεί πως η απόφαση είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 38% θεωρεί πως είναι λανθασμένη, με το 8% να απαντάει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

kartapasxa

Για το άνοιγμα της εστίασης και των σχολείων μετά το Πάσχα, το 75% θεωρεί πως είναι σωστή η απόφαση, έναντι του 16%.

kartaestiasi

Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι 200 ήταν κομμουνιστές διαπαιδαγωγημένοι να υπηρετούν τον λαό και εκτελέστηκαν γιατί δεν αποκήρυξαν το ΚΚΕ
Ο γγ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στις 12 φωτογραφίες που παραλίγο να πωληθούν στο eBay, μίλησε για τα «συγκλονιστικά ντοκουμέντα» των εκτελεσμένων και κατήγγειλε βανδαλισμούς από «φασιστοειδή» 
Δημήτρης Κουτσούμπας
Νικήτας Κακλαμάνης: Η Βουλή προσλαμβάνει παιδί 12μελους οικογένειας που εργάζεται για να πληρώνει το μεταπτυχιακό του
Σε ημερίδα για το δημογραφικό στο πρώην Καπνεργοστάσιο ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το ζήτημα «υψίστης εθνικής σημασίας», προειδοποιώντας ότι αφορά την ίδια τη συνέχεια του ελληνικού έθνους
Νικήτας Κακλαμάνης
Μακάριος Λαζαρίδης για σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΑ: «Γνώριζε ο Ανδρουλάκης για τη στενή του συνεργάτιδα;»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ συνέδεσε την υπόθεση των «μαϊμού» επιδομάτων με «πρωτοκλασάτο» στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τη Χαριλάου Τρικούπη σε «λιγότερη υποκρισία και περισσότερη αυτοκριτική»
Μακάριος Λαζαρίδης 7
Βασίλης Κικίλιας για ναυάγιο στη Χίο: Η ΕΔΕ προχωρά από αυτούς που έχουν αρμοδιότητα και ευθύνη
Ο υπουργός Ναυτιλίας τονίζει ότι εξελίσσεται παράλληλα και η δικαστική διερεύνηση, δηλώνει στήριξη στο Λιμενικό και απορρίπτει λογικές «παρεμβάσεων» και «ανοιχτών συνόρων»
Βασίλης Κικίλιας
Θάνος Πλεύρης: Συνεργασία με τέσσερις χώρες για κέντρα επιστροφής μεταναστών εκτός ΕΕ
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε ότι η Ελλάδα συντονίζεται με Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Δανία, με στόχο την ενίσχυση των επιστροφών απορριφθέντων αιτούντων άσυλο
Θάνος Πλεύρης
Αλεξάνδρα Σδούκου για υπόθεση ΟΠΕΚΑ: Αυτές τις αποκριές το ΠΑΣΟΚ ντύνει τις υποθέσεις των στελεχών του «γαλάζια σκάνδαλα»
Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μιλά για μηδενική ανοχή στη διαφθορά και αφήνει αιχμές για «έλλειψη αυτοκριτικής» στη Χαριλάου Τρικούπη
Αλεξάνδρα Σδούκου
ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για την on air κόντρα με Παπαχλιμίντζο: Αυταρχισμός και αλαζονεία από τους υπουργούς της ΝΔ απλά και μόνο στο άκουσμα ερωτήσεων
Η Κουμουνδούρου μιλά για «συστηματικό εκφοβισμό» του Τύπου και συνδέει το επεισόδιο με πρόσφατη αντιπαράθεση Μαρινάκη με τον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε τη δημιουργία 8 νέων φυλακών σε Ασπρόπυργο, Θεσπρωτία, Γιάννενα, Αρκαδία και Δ. Μακεδονία
«Ετοιμάζουμε και άλλα καταστήματα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, στα Γιάννενα, στη Μεγαλόπολη και επίσης στη Δυτική Μακεδονία. Αυτά όλα τρέχουν πολύ γρήγορα»
Φυλακές 16