Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Μπαίνει στη Βουλή ο Κασσελάκης – Σταθερά πρώτη η ΝΔ, θετικό αντίκτυπο η διαγραφή Σαμαρά

Η Νέα Δημοκρατία κρατάει ένα προβάδισμα 12,5 μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι συντριπτικά υπέρ της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά. Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες φαίνεται να θεωρούν πως κλείνει ο ιστορικός του κύκλος, ενώ αποκτά δυναμική το κόμμα Κασσελάκη.

Στην ερώτηση πως αξιολογείτε την αποπομπή Σαμαρά από τη ΝΔ το 42% την βλέπει θετικά και το 35% αρνητικά. Στους ψηφοφόρους της ΝΔ το ποσοστό υπέρ της διαγραφής του πρώην πρωθυπουργού φτάνει το 76%. Το αντίστοιχο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ φτάνει στο 50% και στον ΣΥΡΙΖΑ το 31%.

dimoskopisi dimoskopisi

Για την απώλεια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ το 50% λέει με αφήνει αδιάφορο, το 25% με ικανοποιεί και το 17% με στεναχωρεί.

dimoskopisi dimoskopisi

Οι εκλογές για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να απασχολεί το 49% που λέει πως έχουν τελειώσει οι ευκαιρίες για το κόμμα, το 26% λέει πως είναι η τελευταία ευκαιρία ενώ ένα 11% θεωρεί πως θα έχει και άλλες ευκαιρίες.

dimoskopisi dimoskopisi

Στην ερώτηση αν συμφωνείτε η διαφωνείτε με το νέο κόμμα Κασσελάκη το 38% λέει συμφωνώ και το 35% λέει διαφωνώ. Μάλιστα στην απόφασή του να αποχωρήσει συμφωνεί το 62% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 43% του ΠΑΣΟΚ και το 41% της ΝΔ.

dimoskopisi dimoskopisi

Στο πόσο πιθανό είναι να ψηφίσετε το νέο κόμμα Κασσελάκη το 75% λέει από ελάχιστα εώς καθόλου και το 11% πολύ ή αρκετά. Το 8% λέει λίγο και το 7% λέει μέτρια.

dimoskopisi dimoskopisi

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ 24%
ΠΑΣΟΚ 14%
ΚΚΕ 7,5%
ΣΥΡΙΖΑ 6,5%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 6,5%
ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 4%
ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 4%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3,5%
ΝΙΚΗ 3%
ΜέΡΑ25 2,5%
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2%
ΣΠΑΡΤΑΤΙΕΣ 1,5%

12.5 μονάδες η διαφορά η ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ φτάνει στο 29,5%, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί 12,5 μονάδες πίσω με 17%. Τρίτο το ΚΚΕ με 9%, ΣΥΡΙΖΑ και Λύση στο 8%, Κόμμα Κασσελάκη και Φωνή Λογικής από 5%. dimoskopis dimoskopisi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης σε Πρόεδρο της Μολδαβίας: Ο κάθετος διάδρομος αλλάζει τον γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη
«Εγγυηθήκατε την ενότητα και δώσατε θάρρος και προοπτική και με την ισχυρή εντολή που λάβατε θα φέρετε πιο κοντά την Μολδαβία στην Ευρώπη με την Ελλάδα δίπλα σας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη MAIA SANDU
Μαρινάκης σε αγρότες: Στις 3 το μεσημέρι η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - «Υπάρχουν όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν»
Ως «κόκκινη γραμμή» περιέγραψε την μη υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και τον διπλασιασμό των συντάξεων, ο Παύλος Μαρινάκης - «Ο διάλογος δεν γίνεται με ταχυδρομικά περιστέρια»
Παύλος Μαρινάκης 107
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι αλλαγές εκπαίδευση και θητεία – Ο πίνακας με το νέο μισθολόγιο
Το νομοσχέδιο επικεντρώνεται στις σταδιοδρομία και στην εξέλιξη αξιωματικών, στις μισθολογικές ρυθμίσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, την στρατολογία και την εθελοντική στράτευση γυναικών
Στρατιώτες
«Βραχυκύκλωμα» από τα μπλόκα των αγροτών δέκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα: Τα αιτήματα και οι κοινωνικές αντιδράσεις
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι τα μπλόκα που στρέφονται εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων οδηγούν στην υπονόμευση των αιτημάτων των αγροτών
Μπλόκο αγροτών 13