Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Στο 14,3% το προβάδισμα της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ που πέρασε την Πλεύση Ελευθερίας

Δημοφιλέστεροι Υπουργοί οι Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Πιερρακάκης, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα άνοδο για τη ΝΔ σε σχέση με την έρευνα των αρχών Μαΐου κατέγραψε η δημοσκόπηση της Alco, με το κυβερνών κόμμα να φτάνει στο 25% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει πέντε μονάδες σε σχέση με την έρευνα του Μαρτίου από την ίδια εταιρεία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha, η Πλεύση Ελευθερίας υποχώρηση στην τρίτη θέση με σημαντικές απώλειες άνω των 2 μονάδων και το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στη δεύτερη με μικρή άνοδο 0,3%, αυξάνοντας παράλληλα τη συσπείρωσή του.

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ κερδίζει μία μονάδα και φτάνει στο 14% στο ερώτημα ποιο κόμμα προσφέρει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας χάνει τρεις μονάδες και πέφτει στο 6%.

Μεγάλες απώλειες εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που καταγράφει συσπείρωση μόλις στο 28%, με πτώση 9 μονάδων σε σχέση με την έρευνα του Μαΐου, αλλά παραμένει στην έκτη θέση, ενώ το Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη ανεβαίνει οριακά 0,2% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, πολύ κοντά στο όριο εισόδου στη Βουλή (σ.σ. 3%). Οι μεγαλύτερες απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ είναι προς την Πλεύση Ελευθερίας και το Κίνημα Δημοκρατίας.

Κοντά στο όριο εισόδου στη Βουλή είναι επίσης η Νίκη, το ΜεΡΑ25 και η Φωνή Λογικής. Σημειώνεται ότι η Alco δεν διενήργησε αυτή τη φορά εκτίμηση ψήφου.

Πτώση μισής μονάδας εμφανίζει και η Ελληνική Λύση, που παραμένει στην τέταρτη θέση παρά την άνοδο μισής μονάδας που κατέγραψε το ΚΚΕ.

dimoskopisi alco

Στο 17,7% οι αναποφάσιστοι, με αύξηση πάνω από 1,5 μονάδα.

Δημοσκόπηση Alco

dimoskopisi alco

Δημοσκόπηση Alco

Δημοσκόπηση Alco

Δημοσκόπηση Alco

Δημοσκόπηση Alco

Δημοσκόπηση Alco

Η δημοτικότητα των Υπουργών της Κυβέρνησης

Ο Νίκος Δένδιας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης προηγούνται κατά σειρά στη δημοτικότητα στο σύνολο των ψηφοφόρων – ενώ μεταξύ εκείνων που ψηφίζουν ΝΔ, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης περνά στη δεύτερη θέση και ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας πέφτει στην τρίτη.

dimoskopisi alco

dimoskopisi alco

Τις επόμενες θέσεις – στο σύνολο των ψηφοφόρων – καταλαμβάνουν η Νίκη Κεραμέως, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

dimoskopisi alco

Σημειώνεται ότι το 55% ζητά να αναζητηθούν ευθύνες και του Πρωθυπουργού για την τραγωδία των Τεμπών, ενώ το 56% βλέπει τις επόμενες εκλογές ως μία ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας.

Δείτε ΕΔΩ το 1ο μέρος της δημοσκόπησης της Alco που προβλήθηκε χθες (σ.σ. 16.06.2025).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στον Άρειο Πάγο σήμερα η Μαρία Καρυστιανού για την ίδρυση του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Μετά την πρώτη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, το επιτελείο της προχωρά σε νέο κύκλο παρεμβάσεων και δημόσιων εμφανίσεων, με στόχο να ενισχυθεί η αναγνωρισιμότητα του κόμματος
H Μαρία Καρυστιανού
ΠΑΣΟΚ: Προσωποπαγή τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού – Μόνη εναλλακτική στη ΝΔ ο Νίκος Ανδρουλάκης
«Όταν αρχίσουν να βγαίνουν τα στελέχη του νέου κόμματος, τότε θα φανεί ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα», λένε, προεξοφλώντας ότι τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα αναζητήσει στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ
Νίκος Ανδρουλάκης
Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου τα νέα κόμματα Αλέξη Τσίπρα και Μαρίας Καρυστιανού: Οι «δεξαμενές» ψηφοφόρων και ο Αντώνης Σαμαράς
«Καθαρή εντολή» στη ΝΔ για την οικονομική σταθερότητα στη χώρα το πρόταγμα - Σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί Υπουργικό Συμβούλιο
Μέγαρο Μαξίμου
Παύλος Μαρινάκης: «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια αν η Τουρκία προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια» – Τι είπε για Τσίπρα, Καρυστιανού
«Ο Τσίπρας δεν επέλεξε τον Ινιέστα και τον Τσάβι και πολιτεύτηκε με Πολάκη - Κωνσταντοπούλου» σχολιάζει με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό»: Το plan B για το Grexit με κωδικό «Αλβανία» – Ο Γιούνκερ πρότεινε στον Τσίπρα να φορολογήσει τους εφοπλιστές και αρνήθηκε
«Η έξοδος από το ευρώ θα ήταν μία καταστροφή, θα υπήρχε πείνα» λέει ο Γιάννης Στουρνάρας - «Το ΔΝΤ κέρδισε μερικά δισ. ευρώ από το ελληνικό μνημόνιο» αποκαλύπτει εξάλλου ο Κλάους Ρέγκλινγκ
Στο Χιλιοστό
64