Πολιτική

Δημοσκόπηση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Νέα δεδομένα δημιουργεί η νέα δημοσκόπηση της εφημερίδας Παραπολιτικά για τη μάχη για την προεδρική εκλογή, που διενήργησε η εταιρεία Metron Analysis.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης το 54% των πολιτών προτιμά να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, κάτι που σημαίνει πως δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, ενώ το 41% ζητούν πρόωρες εκλογές.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 84% επιθυμούν έξοδο από την κρίση και αλλαγή του πολιτικού συστήματος, από τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων.

Αναφορικά με το έργο της κυβέρνησης, το 68% των πολιτών το κρίνουν αρνητικά, ενώ το 26% έχουν θετική γνώμη, ενώ αντίστοιχα ποσοστά κρίνουν αρνητικά σε ποσοστό 68% το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μόλις 22% έχουν θετική γνώμη για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την οικονομία μόνο το 25% των πολιτών θεωρούν πως το επόμενο χρόνο θα βελτιωθεί, ενώ το 44% εμφανίζονται πιο απαισιόδοξοι και θεωρούν πως η κατάσταση στην οικονονμία θα είναι χειρότερη.

Αναφορικά με το χρέος, οι πολίτες δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον τρόπο που μπορεί να χειριστεί το θέμα ο Αντώνης Σαμαράς σε ποσοστό 38%, ενώ το 25% εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το διαχειριστεί καλύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά το καλοκαίρι – Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση δείχνει πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: Να αποσύρει τη δήλωση «βεντέτα σημαίνει έγκλημα τιμής»
«Μπροστά στην πρωτοφανή οκταήμερη σιωπή του φιλελεύθερου Πρωθυπουργού για τα αιματηρά γεγονότα στα Βορίζια, ο κ. Μαρινάκης κατέφυγε στα ψέματα και τους γκεμπελισμούς», απαντά το ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Η συνεργασία της Νέας Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα Τσίπρα δεν μπορεί να ανατρέψει την ηγεμονία της Δεξιάς
«Μπορεί ένα τέτοιο κοινό ψηφοδέλτιο να διαμορφώσει τους όρους για τη δημιουργία μίας νέας πλειοψηφίας; Μακάρι να ήταν εύκολο, ωραία θα ήταν»
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάρτηση στο TikTok για τις φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ για τους νέους – «Για να δούμε τι απάντησαν»
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τα μέτρα εγκρίθηκαν ήδη από τη Βουλή στις 7 Νοεμβρίου και στάθηκε ιδιαίτερα στον μηδενισμό φόρου για νέους εργαζόμενους
Κυριάκος Μητσοτάκης
11