Πολιτική

Δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Θεσσαλίας: Αγοραστός vs Κουρέτα – Θρίλερ για γερά νεύρα

Μια δημοσκόπηση της εταιρείας «Interview» για λογαριασμό του onlarissa.gr για την Περιφέρεια Θεσσαλίας δείχνει μια αναμέτρηση θρίλερ ανάμεσα στον νυν Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον Δημήτρη Κουρέτα.

Στην πρόθεση ψήφου ο Κώστας Αγοραστός συγκεντρώνει ποσοστό 43,1%, έναντι 39% του Δημήτρη Κουρέτα, ποσοστά που απέχουν από την εκλογική αναμέτρηση της προηγούμενης Κυριακής κατά +2% για τον κ. Αγοραστό και κατά +5% για τον κ. Κουρέτα. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο αρκετά υψηλό 17,9%.

Και εδώ το ποσοστό της αποχής αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Στην εκτίμηση ψήφου η δημοσκόπηση δίνει ποσοστά από 49% έως 54% στον κ. Αγοραστό και από 43% έως 48% στον κ. Κουρέτα. Στην ανάλυση της ψήφου ανά κομματική προέλευση, εντύπωση προκαλεί η υψηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της Ν.Δ. που επιλέγουν τον κ. Αγοραστό, η οποία ανέρχεται σε 80,7%.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 705 ατόμων στην περιοχή της περιφέρειας Θεσσαλίας, στο διάστημα από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου 2023, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων «Interview», μέλος της ESOMAR και κατατέθηκε όπως ορίζει η νομοθεσία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

dimoskopish thessalia dimoskopisi thessalia

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πρωτοφανής επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Σεβαστίδη: «Είστε ψευδολόγος, υβριστής και συκοφάντης»
«Η επιλογή σας να στοχοποιείτε τους συνηγόρους των οικογενειών θυμάτων και εμένα προσωπικά ως συνήγορο που ενοχλεί, δεν είναι δικαστική, αλλά βαθιά καθεστωτική και βρόμικη», αναφέρει η Κωνσταντοπούλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Πρωτιά για τον «προεδρικό» Λευτέρη Καρχιμάκη - Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων για τη νέα Κεντρική Επιτροπή στο ΠΑΣΟΚ
Η προεδρική πλευρά εξασφαλίζει ως φαίνεται εκ νέου τη μερίδα του λέοντος στην Κεντρική Επιτροπή, εκλέγοντας γύρω στα 160 μέλη και ποσοστό γύρω στο 60%
Τρίτη ημέρα εργασιών του 4ου τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του taekwondo στο Παλαιό Φάληρο, Κυριακή 29 Μαρτίου 2026. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
Νέα πυρά Σαμαρά κατά κυβέρνησης: «Αν φύγουμε από την Κύπρο, θα πρόκειται για εθνικό ευτελισμό»
Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι τυχόν αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τη Μεγαλόνησο μετά την κρίση στη Μέση Ανατολή θα συνιστούσε μήνυμα υποχώρησης απέναντι στην Τουρκία
Αντώνης Σαμαράς
23