Πολιτική

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 17,1% για τη ΝΔ – Ναι στα μέτρα από το 72% όσο κρατά ο κορονοϊός

Διατηρεί το μεγάλο προβάδισμα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση με τους πολίτες να φοβούνται περισσότερο τον κορονοϊό από την ύφεση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της INTEVIEW για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΒΕΡΓΙΝΑ η ΝΔ προηγείται με 17,1 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 39,1% εμπιστεύεται την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ενώ το 22% θα εμπιστεύονταν τον  ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ        39.1%
ΣΥΡΙΖΑ 22.0%
ΚΙΝΑΛ   6.9%
ΚΚΕ       4.7%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.1%
ΜεΡΑ25  2.7%
ΑΛΛΟ       6.1%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ  11.0%
ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ  2.4%

Οσον αφορά στον κορονοϊο ένας στους δύο πολίτες (ποσοστό 52%), είναι ικανοποιημένος από τη διαχείριση της κυβέρνησης όσον αφορά στην πανδημία, ενώ το κλείσιμο της αγοράς (55%) και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού (48%) προκαλούν τη μεγαλύτερη δυσφορία από τα υφιστάμενα μέτρα του Lockdown.

Την ίδια ώρα ποσοστό 72% των πολιτών συμφωνεί ότι τα μέτρα πρέπει να υπάρχουν όσο κρατάει η πανδημία. Το γεγονός ότι οι πολίτες δεν βλέπουν τους φίλους και συγγενείς τους (65%) ενώ έχει μειωθεί το εισόδημά τους (48%) κι έχει χαλάσει η ψυχολογία τους (35%) εκτιμώνται ως οι πιο σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας. 53% των ερωτηθέντων φαίνεται πως ανησυχεί περισσότερο για τον κορονοϊό παρά για την οικονομία, ενώ 48% εμφανίζεται αισιόδοξο για τη χρονιά που έρχεται.

Σχετικά με την Τουρκία και τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, η συντριπτική πλειοψηφία (76%) εκτιμά ότι πρέπει να διακοπούν.

Οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί

Έξι υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη ανέδειξαν οι ερωτώμενοι ως τους πιο αποτελεσματικούς.

Πρώτος έρχεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 6,4 και ακολουθεί ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με 6,3, Ο Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με 6,2% και ακολουθούν Κωστής Χατζηδάκης (6,1, Μάκης Βορίδης (5,9) και Χρήστος Σταϊκούρας (5,6%).

Δείτε ΕΔΩ  όλη τη δημοσκόπηση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αναστάτωση από την «πρωτιά» του Βασίλη Φλωρίδη – αδερφού του υπουργού Δικαιοσύνης για την θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Την τελική απόφαση θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο, ωστόσο, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής προκάλεσε αμηχανία στη ΝΔ
Γιώργος Φλωρίδης 2
Βγήκαν τα μαχαίρια μεταξύ Γεωργιάδη και Ανδρουλάκη στη Βουλή: «Είσαι πόντικας που πηδάει από βάρκα σε βάρκα» – «Το ΠΑΣΟΚ με πρότεινε για υπουργό στην κυβέρνηση Παπαδήμου»
Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Άδωνι Γεωργιάδη με φόντο τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Νίκος Ανδρουλάκης 11