Πολιτική

Δουλειές ξανά: Πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας – Τα άρθρα που εξασφάλισαν πλειοψηφία

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας “Δουλειές Ξανά” για  την αναμόρφωση και μετασχηματισμό του ΟΑΕΔ καθώς και η τροπολογία για τις συντάξεις fast track και τις συντάξεις “εμπιστοσύνης”.

Το νομοσχέδιο, μετά τις ονομαστικές ψηφοφορίες που είχαν ζητήσει η ΝΔ αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψηφίσθηκε επί της Αρχής με 158 ψήφους “υπέρ” έναντι 138 “κατά”.

Το  άρθρο για την  «Διαδοχή Ενιαίου Λογαριασμού, για την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών» έλαβε  158 θετικές ψήφους, 106 αρνητικές και 32 παρών.

Το άρθρο για το  «Ψηφιακό Ατομικό Δελτίο Δράσης» έλαβε  181 ψήφους υπέρ, 22 κατά και 93 παρών.

Το άρθρο  για τις «Εισοδηματικές προϋποθέσεις για παροχές προς ανέργους και αναζητούντες εργασία» έλαβε  158 ψήφους υπέρ , 106 κατά και 32 παρών.

Το άρθρο για τις “Υποχρεώσεις ΔΥΠΑ προς αναζητούντες εργασία ” έλαβε 181 θετικές ψήφους, 22 κατά και 93  παρών.

Το άρθρο για τις «Συνέπειες σε παράβαση υποχρεώσεων των αναζητούντων εργασία» ψηφίσθηκε από  158 βουλευτές,  128 το καταψήφισαν και 10 δήλωσαν παρών.

Το άρθρο για τις «Κυρώσεις περίπτωση αναληθών δηλώσεων για εγγραφή ή παραμονή στο Ψηφιακό Μητρώο Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης» έλαβε 181 θετικές ψήφους, 15 κατά και 100 παρών.

Η «Παράταση καταβολής του επιδόματος ανεργίας»  έλαβε 272 θετικές ψήφους, 16 κατά και 8 παρών.

Το άρθρο για τον «Ατομικό Λογαριασμό Δεξιοτήτων» έλαβε  181 θετικές ψήφους, 22 αρνητικές και 93 παρών.

Το άρθρο της «Επιλεξιμότητας και πληρωμής παρόχων επιδοτούμενης συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης» ψηφίσθηκε από 158 βουλευτές, 54 το καταψήφισαν και 84 δήλωσαν παρών.

Το  «Πλαίσιο αξιολόγησης και λογοδοσίας επιλέξιμων παρόχων επιδοτούμενης συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης» έλαβε  158 ψήφους υπέρ, έναντι  45 κατά και 93 παρών.

Το άρθρο «Δράση «δημιουργία χώρων φύλαξης εντός των επιχειρήσεων» έλαβε 190 θετικές ψήφους, 15 αρνητικές  και 91 παρών.

Το άρθρο «Δικαιούχοι και ωφελούμενοι Δράσης «Δημιουργία χώρων ψύλαξης βρεφών επιχειρήσεων Ελάχιστες προϋποθέσεις ένταξης» ψηφίσθηκε με 190 υπέρ, 22 κατά και 84 παρών.

Το άρθρο  «Οργάνωση, λειτουργία και στελέχωση του χώρου φύλαξης στο πλαίσιο υλοποίησης Δράσης «δημιουργία χώρων φύλαξης, εντός των επιχειρήσεων» έλαβε 190 θετικές ψήφους, 22 κατά και 84 παρών.

Το άρθρο για την «Καταβολή αξιών τοποθέτησης (vouchers) Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων Αναπηρία και τροφείων Κέντρων Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας» έλαβε  264 θετικές ψήφους έναντι 16 κατά και 16 παρών.

Τέλος το άρθρο για  την «Ενίσχυση υποχρεώσεων φορέων κοινωνικής προστασίας -Τροποποίηση άρθρων 7 και 54 ν. 4837/2021» υπερψηφίσθηκε με  296 ψήφους.

Η τροπολογία για τις fast track συντάξεις και τις συντάξεις «εμπιστοσύνης»: έλαβε 190 θετικές ψήφους, 23 κατά και 83 παρών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας: Εθελοντική στράτευση γυναικών το 2026 – Έχουμε το καλύτερο anti drone σύστημα για τα Bayraktar
«Θα ξεκινήσουμε να δημιουργήσουμε μια μονάδα 150 εθελοντριών για να μπορέσουμε να συνδέσουμε τις γυναίκες περισσότερο με τις Ένοπλες Δυνάμεις διότι στα επαγγελματικά μας στελέχη είμαστε αρκετά καλά» τονίζει ο ΥΕΘΑ
Νίκος Δένδιας 11
Βασίλης Κικίλιας: Η απάντηση στη Ντόρα Μπακογιάννη για την ΕΔΕ στο λιμενάρχη Χανίων – «Η ανθρωπιά δεν είναι άλλοθι για συγκάλυψη»
«Έχουμε κράτος δικαίου, όχι καφενείο φίλων και γνωστών. Ειδικά για τον Λιμενάρχη Χανίων, είθισται στη διαδικασία μιας ΕΔΕ, να μην παραμένει στη θέση ευθύνης ο διερευνώμενος, για να μην παρακωλύεται η έρευνα»
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας στα έδρανα της Βουλής 41
Ντόρα Μπακογιάννη κατά Βασίλη Κικίλια για την ΕΔΕ στον λιμενάρχη Χανίων: Η εξουσία ασκείται με ανθρωπιά όχι αλαζονικά
«Δίνει μια μάχη ο Μητσοτάκης, λέει ότι οι φαινόμενα αλαζονείας πρέπει να παταχθούν και να ‘το. Στα Χανιά το έχουμε και το έχουμε ακέραιο. Αυτή την εικόνα, η οποία τώρα αδικεί μια ολόκληρη κυβέρνηση»
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή 9