Πολιτική

Δραγασάκης: Το “καρότο” και το “μαστίγιο” του Σόιμπλε

Με μια ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, υπό τον τίτλο "Το 'καρότο' και το 'μαστίγιο' του κ. Schäuble", ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σχολιάζει τις σημερινές αναφορές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών που επανέφερε το ζήτημα της προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, στην ιδέα του Β. Σόιμπλε το “καρότο” συνίσταται στο ότι αφήνει να εννοηθεί ότι με τη “σύντομη έξοδο από το ευρώ” θα γλιτώσει η Ελλάδα κάποια από τα χρέη της. Ωστόσο, τονίζει ο κ. Δραγασάκης ότι πίσω από αυτό υπάρχει και το “μαστίγιο”, το οποίο σημαίνει χρεοκοπία και σκληρά μνημόνια απεριόριστης διάρκειας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει ότι “εντός του υφιστάμενου πλαισίου υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες που θα μπορούσαν να ελαφρύνουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία από το υπερβολικό βάρος του χρέους, θέτοντάς το σε τροχιά βιωσιμότητας”.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Δραγασάκη:

“Το «καρότο» και το «μαστίγιο» του κ. Schäuble
Ο κ. Schäuble επανέρχεται σήμερα με την ιδέα της «σύντομης εξόδου από το ευρώ» για την Ελλάδα με την παράλληλη προοπτική «‘κουρέματος’ του χρέους». Λέει λοιπόν, ή καλύτερα αφήνει να εννοηθεί, «βγείτε για ένα διάστημα από την ευρωζώνη για να γλυτώσετε από κάποια από τα χρέη σας».

Αυτό είναι το «καρότο», πίσω από οποίο όμως υπάρχει και το «μαστίγιο». Το «μαστίγιο» εν προκειμένω σημαίνει επίσημη χρεοκοπία, σκληρά μνημόνια απεριόριστης διάρκειας, καταφυγή στο «Κλαμπ των Παρισίων» και ατελείωτες δικαστικές διενέξεις με πανσπερμία δανειστών.

Εκεί που πλέον φαίνεται να συμφωνούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, θέση που εξαρχής διατυπώνει η ελληνική κυβέρνηση.

Εντός του υφιστάμενου πλαισίου υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες που θα μπορούσαν να ελαφρύνουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία από το υπερβολικό βάρος του χρέους, θέτοντάς το σε τροχιά βιωσιμότητας. Αυτές, με επιμονή και μεθοδικότητα, θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο υπερασπιζόμενοι το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρώπης”.

 

~ Το «καρότο» και το «μαστίγιο» του κ. Schäuble ~Ο κ. Schäuble επανέρχεται σήμερα με την ιδέα της «σύντομης εξόδου από…

Posted by Γιάννης Δραγασάκης on Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Ευρωπαϊκή απάντηση στις οικονομικές και ενεργειακές επιπτώσεις της κρίσης – Δεν θα ανεχθούμε επανάληψη του 2015 στο προσφυγικό
«Ως Ευρώπη πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση έχοντας ως πρώτο μέλημα την προστασία των ευρωπαίων καταναλωτών ειδικά των πιο αδύναμων αλλά και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσίευσε το βίντεο με τον Άδωνι Γεωργιάδη να τρώει κρακεράκια στη Βουλή
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο κατά του Άδωνι Γεωργιάδη όσο και κατά της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας «αήθη επίθεση» εις βάρος της και κάνοντας λόγο για συμπεριφορές που «δεν τιμούν το Κοινοβούλιο»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσίευσε το βίντεο με τον Άδωνι Γεωργιάδη να τρώει κρακεράκια στη Βουλή
60
Ο Νίκος Ανδρουλάκης τα λέει στον Οδυσσέα για να τα ακούει ο Χάρης – Ο Κωνσταντινόπουλος αποχαιρετά το ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αρνείται να απαντήσει στο αν φεύγει και από την πολιτική, ενώ με μία ανάρτησή του φρόντισε να ευχαριστήσει όσους τον στήριξαν τις τελευταίες ώρες
O Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 6
Στη Σύνοδο Κορυφής σήμερα Μητσοτάκης και Πιερρακάκης με «βαριά ατζέντα»: Τα Στενά του Ορμούζ, τα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας και οι θέσεις της Αθήνας
Πηγές της κυβέρνησης υπογραμμίζουν ότι οι σημερινές εξελίξεις «δικαιώνουν τον πρωθυπουργό που επέμεινε ότι η αμυντική στρατηγική της ΕΕ πρέπει να έχει προσέγγιση 360 μοιρών»
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης