Πολιτική

Δυο δημοσκοπήσεις δείχνουν τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ και απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ

Δυο νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν ξανά τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ και επιβεβαιώνουν την απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα και οι δυο καταδεικνύουν σταθερή επικράτηση της ΝΔ με περισσότερες από 20 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ που περνά δεύτερο αφήνοντας πίσω του τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με έρευνα της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», η ΝΔ δείχνει να διατηρεί τις δυνάμεις της με 36 τοις εκατό στην πρόθεση ψήφου. Το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει 12,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 11 %. Ακολουθούν ΚΚΕ με 8,9, Ελληνική Λύση με 5,4%, Νίκη με 2,8%, Πλεύση Ελευθερίας με 3,1%, ΜέΡΑ25 με 1,2% και Σπαρτιάτες με 3,6%, ενώ η δεξαμενή των αναποφάσιστων αγγίζει το 10,3%.

Παράλληλα η Marc για το «Πρώτο Θέμα» δίνει στη ΝΔ 34,1%, στο ΠΑΣΟΚ 12,4% και τον ΣΥΡΙΖΑ 12% στην πρόθεση ψήφου. Ακολουθούν ΚΚΕ με 8,3%, Ελληνική Λύση με 4,9%, Σπαρτιάτες με 2,9%, Πλεύση Ελευθερίας με 2,9%, ΜεΡΑ25 με 2,8%, Νίκη με 2,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 8,6%.

Η δημοκοπική άνοδος φέρνει χαμόγελα, αλλά όχι πανηγυρισμούς στη Χαριλάου Τρικούπη και κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ να συνεδριάζει την Κυριακή υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη με αντικείμενο τον σχεδιασμό του κόμματος και στόχο την ενίσχυση των δυνάμεων στις ευρωεκλογές και νίκη επί της ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Στη σκιά της δημοσκοπικής πτώσης ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά τώρα για ανάγκη εσωκομματικού συμφώνου συμβίωσης με στόχο τη νίκη επί της ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Πως σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου τις μετρήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας;

Στο Μέγαρο Μαξίμου λένε πως και σε αυτή τη δημοσκόπηση το πρώτο στοιχείο είναι ότι οι πολίτες δίνουν στη ΝΔ το προβάδισμα με αυτή την τεράστια διαφορά από το δεύτερο κόμμα, ανεξάρτητα από το ποιο είναι αυτό.

Στην κυβέρνηση τονίζουν με αυτή τη πολύ μεγάλη πλειοψηφία οι πολίτες επιβραβεύουν την κυβερνητική πολιτική απέναντι στα μεγάλα προβλήματα, τις εισαγόμενες κρίσεις και τα ζητήματα της καθημερινότητας και ξεκάθαρα δείχνουν ότι δεν υπάρχει πραγματικά εναλλακτική επιλογή.

«Δεν υποτιμούμε κανένα», προσθέτουν αλλά υπογραμμίζουν ότι οι μετρήσεις αποτυπώνουν σαφώς την εμπιστοσύνη του κόσμου στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης εναντίον Μητσοτάκη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγώνας δρόμου στο ΠΑΣΟΚ για να μην παραγραφούν οι ευθύνες στελεχών της ΝΔ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε «Τρία ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη για τον οποίο είπε ότι είναι απολύτως υπεύθυνος για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Νίκος Ανδρουλάκης
Άλλο Βορίδης, άλλο Αυγενάκης: Σκέψεις στην κυβέρνηση για Προανακριτική μόνο για έναν εκ των δύο πρώην υπουργών
Για τον Βορίδη υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, για τον Αυγενάκη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι διάλογοι που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με αναφορές στο όνομα του, φέρεται να επιβαρύνουν τη θέση του
Αυγενάκης και Βορίδης 1
Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Γιατράκος – Διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Εξελέγη βουλευτής της ΝΔ για πρώτη φορά το 1981 και εκλεγόταν μέχρι και το 1993 - Το 1979 διορίστηκε μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στην Ουάσιγκτον
Κωνσταντίνος Γιατράκος