Από τη μια, ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισε ο πρώην πρωθυπουργός να αποχωρήσει από το υπουργείο Εξωτερικών μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ καταδεικνύει τη στάση που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα. Από την άλλη, η «γλώσσα του σώματος» φανέρωνε ότι η συνάντηση δεν κατάφερε να σπάσει τον …πάγο μεταξύ των δυο ανδρών. Ακόμη, η απόφαση των δυο ανδρών να μην κάνουν δηλώσεις μετά τη συνάντηση αλλά και η επιλογή η ενημέρωση να γίνει μέσω των συνεργατών τους, έρχονται να ενισχύσουν την άποψη ότι παραμένουν επί της ουσίας «δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα».
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισαν, χθες, ως …unfair τη στάση του πρώην πρωθυπουργού ενώ την ερμήνευαν ως ένα μήνυμα διαφωνίας του με τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παρατάξης. Άφηναν μάλιστα να εννοηθεί ότι αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο ένταξής στου στα ψηφοδέλτια. Ωστόσο η συνάντηση αυτή δημιούργηση ένα …σημείο επαφής μεταξύ των δυο μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Ζαππείο.
Μετά την όχι και τόσο πετυχημένη συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου ο προέδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένει καλύτερα αποτελέσματα στη σημερινή συνάντηση του (11:00 στη Βουλή) με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση θα είναι εφ’ όλης της ύλης, ωστόσο μεγάλη σημασία αποδίδεται στην άποψη του Κώστα Σημίτη που τάσσεταιο υπερ της διαμόρφωσης των αναγκαίων συνθηκών για τη κάθοδο της Δημοκρατικής Παράταξης στις εκλογές και την εντατικοποίηση του διαλόγου για την ενοποίηση της Κεντροαριστεράς.