Πολιτική

Ε.Βενιζέλος: “Ήλπιζα ότι ο κ.Σαμαράς δεν θα έβαζε πάνω από το εθνικό συμφέρον το δικό του προσωπικό”

Απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Αντ.Σαμαράς κατά του ΠΑΣΟΚ και του ιδίου έδωσε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στο Αιγάλεω είπε ότι τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών περίμενε πως ο κ.Σαμαράς θα αποκτούσε αίσθηση της κατάστασης και ότι θα  μπορούσε να κινηθεί στο επίπεδο υπευθυνότητας που αρμόζει στην οριακή και κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας”.

“Ήλπιζα ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα επαναλάμβανε την απειλή για συνεχείς διαλύσεις της Βουλής και αλλεπάλληλες εκλογές, δεν θα επαναλάμβανε δηλαδή την απειλή για διάλυση του κράτους και της οικονομίας. Ήλπιζα ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα έβαζε πάνω από το εθνικό συμφέρον το δικό του προσωπικό και κομματικό συμφέρον. Χθες όμως ο κ. Σαμαράς τα επανέλαβε όλα αυτά. Τέτοιους πολιτικούς είχε δυστυχώς στη διαδρομή της Ιστορίας πολλούς η χώρα μας και γι’ αυτό ίσως φτάσαμε στο χείλος της καταστροφής. Ο κ. Σαμαράς εκφώνησε χθες έναν πολιτικό λόγο που έρχεται από το βαθύ κομματικό παρελθόν. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, αλαζονικό, με μισόλογα υποσχέσεων και όχι με ένα ολοκληρωμένο και υπεύθυνο σχέδιο ανασυγκρότησης του τόπου”, τόνισε ο Ευαγ.Βενιζέλος.

Και συνέχισε: “Ένα και μόνο επίτευγμα εμφάνισε χθες ο κ. Σαμαράς: το PSI, τη δραστική μείωση του χρέους, τη δραστική μείωση των ετήσιων τόκων που βαραίνουν τον προϋπολογισμό της χώρας μας. Την ελάφρυνση του ελληνικού λαού. Εμφάνισε δηλαδή ως επίτευγμά του, αυτό που πετύχαμε ο Λουκάς Παπαδήμος κι εγώ, ως Υπουργός Οικονομικών, με τον κ. Σαμαρά απόντα παρά την πρόσκλησή μας να μετάσχει ενεργά στην διαπραγμάτευση. Ή μάλλον, όχι απόντα, αλλά επιμελώς κρυπτόμενο πίσω από μένα, που ως Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών, η Νέα Δημοκρατία μου έδωσε και αυτή ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή!
Απέναντι σ’ αυτήν την αντίληψη της μικροκομματικής αυτοδυναμίας της ΝΔ, εμείς αντιτάσσουμε την στρατηγική της Αυτοδύναμης Ελλάδας, μια συμμαχία υπευθυνότητας, ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και αλληλεγγύης. Και καλούμε προσωπικά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να αγωνιστεί μαζί μας, να αγωνιστούμε όλοι μαζί, για να προστατέψουμε τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, να δώσουμε νόημα και προοπτική στις θυσίες αυτές, για να φτάσουμε όλοι μαζί ασφαλείς στην οριστική υπέρβαση της κρίση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανικό σπέρνουν οι δημοσκοπήσεις – Αμφίβολη η πλειοψηφία στη νεα Βουλή ακόμη και από τη συνεργασία ΝΔ -ΠΑΣΟΚ

“Η Ελλάδα θα τα καταφέρει” το σύνθημα της ΝΔ

Βενιζέλος: Κίνδυνος ακυβερνησίας για τη χώρα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω η χώρα μου να περάσει κρίση σαν αυτή που μας γονάτισε το 2015 – Μερτς: Έχουμε τεράστιο σεβασμό για την Ελλάδα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που επισκέφθηκε την Καγκελαρία μετά την εκλογή Μερτς
Κυριάκος Μητσοτάκης και Φρίντριχ Μερτς 16
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 6
Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με την Ιταλία για τα τρένα και ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η Ελλάδα – Το παρασκήνιο της υπογραφής της
Στις «ράγες» του ελληνικού σιδηρόδρομου επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ από τη Hellenic Train - Μέχρι το 2027 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα νέα τρένα
Κυριάκος Μητσοτάκης / Τζόρτζια Μελόνι