Πολιτική

Economist: Ο Τσίπρας έπαιξε το ρόλο του, το περιστέρι θα… βοηθήσει το μέλλον του

Το δημοσίευμα του περιοδικού Economist αναφέρεται εκτενώς στη σημειολογία και τον συμβολισμό του εορτασμού των Θεοφανείων, χωρίς να αφήσει ασχολίαστη την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στον Πειραιά.

Η σημειολογία της ημέρας είναι μεγάλη κυρίως για τους Χριστιανούς αλλά και για αυτούς που δεν είναι τόσο θρησκευόμενοι αποτελεί μια μέρα που συμβολίζει κάθε τι που σχετίζεται με το νερό και κατ’ επέκταση με την Ελλάδα, αναφέρει ο Economist.

Και το δημοσίευμα συνεχίζει: “Όλα αυτά αποτελούν ένα δίλημμα για τον Αλέξη Τσίπρα, του οποίου η επικείμενη επικράτηση στις εκλογές προκαλεί κύματα αναστάτωσης στην ευρωζώνη. Αν και έχει δημιουργήσει φιλίες με ανθρώπους του κλήρου (από τον Πάπα Φραγκίσκο μέχρι τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο), δεν είναι μυστικό ότι ο ίδιος παραμένει άθεος και οι θρησκευτικές βαπτίσεις δεν είναι της αρεσκείας του, γεγονός που φάνηκε και από την επιλογή του να μην κάνει θρησκευτική βάπτιση στα παιδιά του.

Ωστόσο, σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, με την μπάντα να παιανίζει και τους ένστολους στρατηγούς και επικεφαλής της αστυνομίας να παραβρίσκονται, ο κ. Τσίπρας λίγο πολύ έπρεπε να παίξει το ρόλο του ως ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Του έδωσαν μάλιστα και ένα περιστέρι που έπρεπε να πετάξει και εκείνος έκανε το καθήκον του. Η δε φωτογραφία που αποθανάτισε τη στιγμή θα ωφελήσει αναμφισβήτητα το εκλογικό του μέλλον”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε ο γραμματέας ΝΕ Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Αντωνόπουλος για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ - «Επέστρεψα τα χρήματα για λόγους ευθιξίας»
«Η επιχειρούμενη από συγκεκριμένους κύκλους σύνδεση του ονόματός μου με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, γίνεται με αποκλειστικό στόχο να πληγεί το ΠΑΣΟΚ»
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ 6
Αυστηρή απάντηση τoυ ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα: «Ανεδαφικές οι αναφορές σε κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες»
«Το νομικό καθεστώς στο Αιγαίο είναι ξεκάθαρο. Η ελληνική κυριαρχία στην περιοχή αυτή ορίζεται σαφώς και οριστικώς από διεθνή συμβατικά κείμενα», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
Το θαλάσσιο Πάρκο στο Νότιο Αιγαίο 27
Θάνος Πλεύρης στη Daily Mail για το μεταναστευτικό: «Δεν είμαστε πια ξενοδοχείο, μην έρχεστε στην Ελλάδα»
«Τώρα τους λέμε ότι αν περάσετε παράνομα με πλοίο στην Ελλάδα, μην περιμένετε άσυλο, αλλά ετοιμαστείτε για πέντε χρόνια φυλακή ή ένα εισιτήριο για επιστροφή στην πατρίδα σας»
Μετανάστες Κρήτη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο νέων Εθνικών Θαλάσσιων Πάρκων σε Ιόνιο και Νότιο Αιγαίο
«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει φωνή της θάλασσας - στην Ευρώπη, αλλά και πέρα από αυτήν. Γιατί όταν προστατεύουμε τον ωκεανό μας, προστατεύουμε το ίδιο μας το μέλλον» σημειώνει σε σχετικό βίντεο ο πρωθυπουργός
Θαλάσσιο πάρκο Ιονίου 39