Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: Υπήρξαν υπονοούμενα ότι είχα σχέσεις που με οδήγησαν στη θέση της υπουργού

Για τον σεξισμό που δέχθηκε ως υπουργός Εργασίας μίλησε στην ΕΡΤ η Έφη Αχτσιόγλου

Μιλώντας για τον διττό της ρόλο, η πρώην υπουργός Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ απάντησε για το αν υποστηρίζεται η εργαζόμενη νέα μητέρα παραδεχόμενη ότι «επουδενί δεν υποστηρίζεται όπως θα πρέπει μια νέα μαμά. Και αυτό αφορά και τη δική μου θητεία, παρότι έγιναν πράγματα εκείνη την περίοδο. Αφορά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις επόμενες».

Απαντώντας στο πώς αντιμετώπισε τον σχολιασμό από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας της υπουργοποίησης σε νεαρή ηλικία η κα Αχτσιόγλου επισήμανε ότι είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθούν ότι ένας νέος άνθρωπος, και δη μια γυναίκα, αξίζει να αναλάβει μια τέτοια θέση.

«Όταν ανέλαβα εγώ, μαζί με εμένα ορκίστηκαν άλλοι δύο άνδρες στην ίδια ηλικία. Κανείς δεν αμφισβήτησε το γιατί ανέλαβαν αυτοί. Όλοι, όμως, αμφισβήτησαν το γιατί ανέλαβα εγώ. Υπήρχαν υπονοούμενα ότι είχα κάποιες σχέσεις που μπορεί να με οδήγησαν σε αυτή την θέση άδικα. Κανείς δεν αμφισβήτησε τους άλλους, παρότι το βιογραφικό μου είχε μάλλον -χωρίς να θέλω να θίξω τους συναδέλφους- περισσότερα τυπικά προσόντα», τόνισε η βουλευτής.

Και όπως δήλωσε, «ο σεξισμός είναι παντού. Είναι στην καθημερινότητά μας και όσο συζητάμε και το φέρνουμε στην επιφάνεια, τόσο θα αρχίζει να λειτουργεί ένας μηχανισμός περιορισμού».

Ακούστε όσα είπε στην ΕΡΤ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα «καρφιά» Φάμελλου στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προς Κασσελάκη, Κωνσταντοπούλου και Νέα Αριστερά - «Καμία αιχμή προς Τσίπρα»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία του επικεντρώθηκε στο μέλλον της αριστεράς, στην ανασύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ και στις συμμαχίες αλλά κυρίως στην Νέα Αριστερά, δείχνοντας την απογοήτευσή του
Σωκράτης Φάμελλος 3
Προσπάθεια ανασύνταξης στη Νέα Δημοκρατία: Ο Κώστας Σκρέκας καταθέτει επίσημα την υποψηφιότητα του για τη θέση του νέου Γραμματέα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να κινηθεί προς τα εμπρός επιλέγοντας τον Κώστα Σκρέκα για τη θέση του γραμματέα και κάνοντας περιοδείες το καλοκαίρι για να αποκαταστήσει τα δημοσκοπικά τραύματα της ΝΔ
Κώστας Σκρέκας