Πολιτική

Εφημερίδες: Τα πρωτοσέλιδα [09/11] των εφημερίδων

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2016) εφημερίδων. Δείτε αναλυτικά όλα τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα που έχουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες σήμερα, Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2016. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Ολοταχώς προς Μνημόνιο 4”. Η εφημερίδα γράφει ότι “ολοταχώς προς νέο Μνημόνιο (το 4ο κατά σειρά) φαίνεται ότι οδεύουν κυβέρνηση και δανειστές. Αυτό προκύπτει από τρεις βασικές παραμέτρους:(α)το θολό τοπίο που διέπει το πότε θα ληφθούν τα μακροπρόθεσμα και ουσιαστικά μέτρα για το χρέος, (β) το κάλεσμα του προχθεσινού Eurogroup προς την Ελλάδα να λάβει όλα τα σκληρά μέτρα στα εργασιακά , στο Ασφαλιστικό και στα δημοσιονομικά, ώστε να ικανοποιηθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να ενταχθεί πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα και (γ) τις νεότερες εκτιμήσεις, εντός και εκτός κυβέρνησης, ότι οι αποφάσεις για τα δύσκολα μετά θα ληφθούν εντός του 2017”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κούρεμα & νέο μπλόκο στα εφάπαξ”. Η εφημερίδα γράφει ότι “μειώσεις εις το διηνεκές έρχονται στο εφάπαξ του Δημοσίου, καθώς κάθε χρόνο οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν όλο και λιγότερα, όπως αποκαλύπτεται στον επίσημο πίνακα που εξασφάλισε και δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. Οι πληρωμές μένουν πίσω και πλέον το βοήθημα θα καταβάλλεται σε τόσους δικαιούχους όσους αντέχουν τα Ταμεία”.

ΕΣΤΙΑ: “Η πιθανότης για τέταρτο μνημόνιο”. Η εφημερίδα τονίζει ότι “είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, το πολιτικό σύστημα (έξι διαφορετικά κόμματα έχουν υλοποιήσει τις επιταγές των μνημονίων) οδηγείται ολοταχώς προς τέταρτο μνημόνιο. Ουδείς μπορεί να προβλέψει τις πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες μίας τέτοιας εξελίξεως”.

Η ΑΥΓΗ: “Ρύθμιση-ανάσα για 145.000 στεγαστικά”. Σύμφωνα με την εφημερίδα “στη διεύρυνση των ρυθμίσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας προχωρά η κυβέρνηση. ΄Οπως ανακοίνωσε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έως τις 24 του μήνα θα θέσει σε ισχύ απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου της 7ης Ιουλίου, η οποία προβλέπει μεσοσταθμική μείωση 2,3% στο 48% των στεγαστικών δανείων, συνολικά περί τα 145.000 δάνεια δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων”.

Οικονομικές εφημερίδες

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Η Κομισιόν θέλει τριπλή συμφωνία”. Η εφημερίδα τονίζει ότι “φουντώνει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 5/12, ενώ, παρά τις διαφωνίες στους κόλπους των Ευρωπαίων, αλλά και μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ, φαίνεται ότι υπάρχει βούληση για εξεύρεση λύσης”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»