Πολιτική

Λαφαζάνης: Κάνουμε ένα πείραμα να πιέσουμε με το δημοψήφισμα

Ως πείραμα πίεσης απέναντι στους δανειστές περιέγραψε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Είναι το καλύτερο δυνατόν που έχουμε να κάνουμε. Κάνουμε μια προσπάθεια, με το αν δεν γίνεται πολιτική. Αυτή την στιγμή βρεθήκαμε σε ένα σκληρό δίλημμα ή να υπογράψουμε αυτό που μας λένε οι πιστωτές ή να κάνουμε δημοψήφισμα, είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο.

«Κάνουμε ένα πείραμε να πιέσουμε με το δημοψήφισμα», είπε και στο ερώτημα αν το δημοψήφισμα δεν έχει παλλαϊκή στήριξη δεν απάντησε.

«Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό να πάμε να προσυπογράψουμε μια συμφωνία που ξέρουμε ότι θα ήταν θανατική καταδίκη για τον τόπο. Τι να την κάναμε αυτή την συμφωνία; Ως εδώ φτάσαμε γιατί οι συνταγές που εφαρμόζονταν ήταν λάθος. Αν εφαρμόζαμε μια συμφωνία σαν και αυτή που μας προτείνουν οι πιστωτές θα ήταν ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Θα είχαμε μικρότερες δαπάνες και μεγαλύτερους φόρους», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε ακόμα την αντιπολίτευση ότι στηρίζει τους πιστωτές. «Μας λένε ότι επειδή είμαστε στο ευρώ πρέπει να αποδεχθούμε όλα τα μέτρα που μας προτείνουν. Ταυτίζουν το ευρω με μια απαράδεκτη συμφωνία», είπε.

Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν βγει το ναι είπε ότι δεν πιστεύει ότι θα βγει το ναι και ότι πιστεύει ότι ο λαός θα στηρίξει το όχι.

«Το “ναι” δεν θα βγει από την Κάλπη και δεν θα υποχρεωθεί η χώρα να προχωρήσει σε μια συμφωνία που δεν θα είναι λαιμητόμος», είπε κλείνοντας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 7
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ταχύτερη η απονομή πειθαρχικής δικαιοσύνης στο Δημόσιο»
Σε σύσκεψη για το νομοσχέδιο για την πειθαρχική δικαιοσύνη στο Δημόσιο συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Το νομοσχέδιο φέρνει επίσης αυστηροποίηση και εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 8