Πολιτική

Ειρωνικό σποτ ΣΥΡΙΖΑ για τον έναν χρόνο κυβέρνησης ΝΔ (video)

Ούτε ένα λεπτό δεν διαρκεί το σποτ που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ για να… “καυτηριάσει” τον έναν χρόνο από τις εκλογές και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστεί η ίδια… «δημοσιογράφος» όπως και σε εκείνο με τον “Μωυσή” και τη διαφημιστική καμπάνια για το “Μένουμε Σπίτι”, το οποίο είχε προκαλέσει σάλο.

spotsyriza

Σε μια προσπάθεια να δείξει πως στον έναν χρόνο της κυβέρνησης ΝΔ όλα έχουν πάει ανάποδα (αυτός άλλωστε είναι και ο τίτλος του σποτ) στο video, ο δείκτης που δείχνει την ύφεση ξαφνικά… «ανατρέπεται», ενώ η δημοσιογράφος (σε μια νέα αιχμή κι ένα νέο τσουβάλιασμα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης) παρουσιάζει τις ειδήσεις για την ύφεση, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και την περικοπή της 13ης σύνταξης… αλλιώς.

spotsyriza

“Ένας χρόνος κυβέρνησης Μητσοτάκη συμπληρώνεται σήμερα και η κανονικότητα επέστρεψε στη χώρα, όπως φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ” λέει η πρωταγωνίστρια και στη στιγμή που δείχνει το γράφημα εκείνο… γυρνάει ανάποδα. “Ύστερα από 12 συνεχόμενα τρίμηνα αναιμικής ανάπτυξης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, περάσαμε επιτέλους σε μια θετική για το μέλλον της χώρας μας ύφεση” συνεχίζει.

Και οι “ειδήσεις” που ακολουθούν παρουσιάζονται ως εξής: “Χιλιάδες πολίτες ξεκουράζονται καθώς φέτος είχαν τη δυνατότητα να εργαστούν 260.000 άνθρωποι λιγότεροι από πέρυσι” λέει η “δημοσιογράφος” με το super να είναι “260.000 πολίτες ξεκουράζονται”. Ακολουθούν οι “ειδήσεις” για μισθούς και την “οδυνηρή 13η σύνταξη”.

Και για να τα πανηγυρίσει όλα αυτά, η δημοσιογράφος πάντα, ανοίγει και μια σαμπάνια.

spotsyriza

Δείτε το σποτ

ΣΥΡΙΖΑ: Η λίστα με τα 20 εκατ. στα ΜΜΕ επιβεβαιώνει όλες τις καταγγελίες μας

«Η λίστα με τα 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ που έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαιώνει όλες τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, τονίζει ότι «η κυβέρνηση μοίρασε δημόσιο χρήμα χωρίς κανένα κριτήριο, με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση μονοφωνίας στα μίντια, τη χρηματοδότηση σύσσωμου του φιλοκυβερνητικού Τύπου και το βόλεμα “ημετέρων” με Μέσα μηδαμινής επισκεψιμότητας». «Έφτασαν να δώσουν χρήματα μέχρι και στον συμπέθερο του κ. Μητσοτάκη», σχολιάζει και αναφέρει ότι «το σκάνδαλο αυτό δεν έχει την υπογραφή του κ. Πέτσα, αλλά αυτή του κ. Μητσοτάκη».

«Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που απλά ανέλαβε να κάνει τη βρώμικη δουλειά με τη λίστα, για να μπορέσει να κάνει επιτέλους ανασχηματισμό».

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να δημοσοπιοιήσει τις αρχικές εντολές καταχώρισης διαφημίσεων που είχε στείλει η Initiative και τις αρχικές τιμολογήσεις. «Εάν δεν το κάνει, ομολογεί πως έχει γίνει “μαγείρεμα” της λίστας για να καλυφθούν οι ευθύνες των υπουργών που έβαλαν τις υπογραφές τους για διασπάθιση δημοσίου χρήματος». Ακόμη, ζητά να δημοσιοποιήσει τους τιμοκαταλόγους κάθε Μέσου, και κυρίως της κάθε ιστοσελίδας, βάσει των οποίων έγινε η χρέωση για την εκάστοτε διαφημιστική καταχώριση. «Εάν δεν το κάνει, ομολογεί ότι έγινε υπερκοστολόγηση διαφημίσεων για όσα Μέσα έχουν μηδαμινή επισκεψιμότητα και πήραν ιλιγγιώδη ποσά», σημειώνει.

Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης να είναι σίγουρος πως όλες οι ευθύνες, πολιτικές και τυχόν ποινικές, θα διερευνηθούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας στα «κάγκελα» για τα πατίνια στην Αθήνα: «Η πόλη ανήκει σε όλους» – «Είναι θέμα υπουργείου»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας καλεί τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση με στόχο την προστασία πεζών και ΑμεΑ
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας 9
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου
«Η Ελληνική Κυβέρνηση θα στέκεται πάντα δίπλα στο Ιερό Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, θα το στηρίζει, έτσι ώστε να διαφυλάξει στην αιωνιότητα αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό καθεστώς το οποίο μας κληροδοτήθηκε από τους προγόνους μας»
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου
Καρανίκας για Επιστημονικό συμβούλιο Τσίπρα: Ακραία θλίψη – Θεωρεί ότι είμαστε χαζοί
Ο Τσίπρας δεν έχει πολιτικά στελέχη από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το ραδιούργο του γραφείο που τον οδηγεί από ήττα σε ήττα τα τελευταία χρόνια και όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις
Νίκος Καρανίκας 12
Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου για τις «γκάφες» Ανδρουλάκη: «Ισχυρός αρχηγός αλλά υπάρχουν ζητήματα στην εικόνα του»
Στις επόμενες δημοσκοπήσεις εκτιμάται ότι θα έχει καταγραφεί τόσο η υπόθεση Παπαβασιλείου, όσο και η απουσία του Νίκου Ανδρουλάκη από την κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Άννα Διαμαντοπούλου
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Σπίτι της η Αθήνα – Έρχεται η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ – Δεξίωση και πάρτι με το που θα «πατήσει» Ελλάδα
Το βράδυ του Σαββάτου η Γκιλφόιλ θα αναλάβει ρόλο οικοδέσποινας σε μια γιορτή για τα 250 χρόνια από την ίδρυση του Σώματος των Αμερικανών Πεζοναυτών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 54