Πολιτική

Μέρκελ: Αλέξη είμαι ανοιχτή να μιλήσουμε αν θέλεις

Ανοιχτή για νέες συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δηλώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, αρκεί να το επιθυμεί και ο ίδιος.

Αυτό τουλάχιστον τόνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ και επισήμανε ότι στόχος του Βερολίνου ήταν πάντα η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

“Θέλουμε ισχυρή Ευρωζώνη”, δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι τα γεγονότα τα δημιούργησε η ελληνική πλευρά, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα.

Όπως διευκρίνισε πάντως το Βερολίνο θεωρεί θεμιτή την απόφαση μιας κυβέρνησης για δημοψήφισμα, δεν γνωρίζει το ακριβές ερώτημα που θα τεθεί και δεν επιθυμεί να λάβει θέση.

Στο μεταξύ, μιλώντας σε μέλη του κόμματός της, η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως το ευρώ είναι πάνω από ένα νόμισμα και ζήτησε αλληλεγγύη από όλους γιατί, όπως είπε, η αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο και κάλυψε πλήρως τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τις φήμες και τα δημοσιεύματα πως οι σχέσεις τους, εξαιτίας και της ελληνικής κρίσης, δεν είναι οι καλύτερες δυνατές.

Μάλιστα, θέλησε να στείλει και μήνυμα στην Ελλάδα πως ο υπουργός Οικονομικών δεν προσπαθεί να δυναμιτίσει τις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας πως αν κάποιος έζησε την προσπάθεια για αλληλεγγύη και υπευθυνότητα είναι ο Σόιμπλε, που πέρασε μερόνυχτα μέσα σε μια αίθουσα διαπραγματεύσεων.

Και για να το κάνει ακόμη πιο… δυνατό (ή πειστικό) του είπε: «Σε ευχαριστώ που είσαι υπουργός Οικονομικών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κώστας Σκρέκας ζήτησε την άμεση άρση της ασυλίας του από την Παρασκευή: «Δεν θα επιτρέψω η παραμικρή υπόνοια να πλήξει την παράταξη»
«Η πράξη μου υπαγορεύεται από την ανάγκη διασφάλισης της θεσμικής καθαρότητας και της πολιτικής αξιοπιστίας της παράταξης» αναφέρει ο Κώστας Σκρέκας
Κώστας Σκρέκας
Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας, Κεφαλογιάννης και Σκρέκας ζητούν άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας και αρνούνται κάθε εμπλοκή
Τόσο οι πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, όσο και ο πρώην Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ζητούν την πλήρη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη των υποθέσεων που τους αφορούν
Κώστας Τσιάρας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Σκρέκας 13
Κώστας Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτούμαι από τη βουλευτική ασυλία και ζητώ έρευνα από τη Δικαιοσύνη
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημειώνει ότι η ανάμιξή του αφορούσε μία ενδεχόμενη - όπως υποστηρίζει - απώλεια επιδότησης ενός συντοπίτη του γεωργού ύψους μόλις 429,28 ευρώ
Ο Κώστας Τσιάρας 32