Πολιτική

Έκλεισαν τα ραντεβού Μητσοτάκη με Τσίπρα, Γεννηματά και Κουτσούμπα

Τα τηλεφωνήματα για χάρη των οποίων, επισήμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε κατά 24 ώρες την αναχώρησή του για την Αίγυπτο, ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (07.10.2019). Και τα πρώτα ραντεβού για τον εκλογικό νόμο, έκλεισαν.

Οι πρώτοι που δέχτηκαν τα τηλεφωνήματα από το Μαξίμου ήταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά και ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Οι συναντήσεις τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνουν στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

[read4more]

Ο πρώτος που θα βρεθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής (11.10.2019), ενώ στις 12:15 θα γίνει το ραντεβού με τη Φώφη Γεννηματά και θα ακολουθήσουν, στις 17:00 ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στις 18:00 ο Κυριάκος Βελόπουλος και στις 19:00 ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης είναι η ψήφος των αποδήμων, πάντοτε υπό το πρίσμα της απαραίτητης πλειοψηφίας των 2/3 της Βουλής προκειμένου το νομοσχέδιο να γίνει νόμος του κράτους. Όμως, μοιραία η ατζέντα των συναντήσεων του κ. Μητσοτάκη με τους αρχηγούς θα είναι (σχεδόν) εφ’ όλης της ύλης: από την απλή αναλογική και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έως το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Η εξεύρεση της απαραίτητης συναίνεσης για την ψήφο των αποδήμων φαντάζει, ωστόσο, εξαιρετικά απίθανη έως αδύνατη. Ιδιαίτερα μετά τις διαρροές εκ μέρους της Κουμουνδούρου που ξεκινούν ήδη, πριν καν ο Αλέξης Τσίπρας περάσει το κατώφλι του Μαξίμου, το blame game για το διαφαινόμενο ναυάγιο.

Από την άλλη πλευρά, ΚΙΝΑΛ, Μέρα25 και Ελληνική Λύση – καθώς το ΚΚΕ έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει θετικά – αθροίζουν 199 βουλευτές μαζί με τους 158 της ΝΔ, με αποτέλεσμα και πάλι να μη βγαίνει η εξίσωση. Προς τούτο λοιπόν, δεν αποκλείεται να υπάρξουν συγκλίσεις, ιδιαίτερα με την πρόταση του ΚΙΝΑΛ, η οποία κινείται ανάμεσα σ’ αυτή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πονοκέφαλο» στο ΠΑΣΟΚ προκαλούν οι δημοσκοπήσεις και το κόμμα Τσίπρα: «Είναι μια “φούσκα”»
Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι οι εντυπώσεις που δημιουργούνται στην κοινή γνώμη για την δημιουργία του κόμματος Τσίπρα από τις δημοσκοπήσεις είναι αναντίστοιχες της πραγματικής εικόνας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
«Πόλεμος» για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Το «φρένο» ΠτΔ και η «καυτή πατάτα» της συντήρησης στον Νίκο Δένδια
Κατατίθεται τις επόμενες ημέρες η τροπολογία της κυβέρνησης που βάζει τέλος στο μπάχαλο των συναρμοδιοτήτων για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 46
«Ειρήνη» το μήνυμα Μητσοτάκη μετά τη σύνοδο στην Αίγυπτο – Το βίντεο που ανάρτησε
Η διεθνής σύνοδος κορυφής στην οποία έλαβε μέρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ενορχήστρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές διπλωματικές πρωτοβουλίες για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανταλλάσσει χειραψία με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής του Σαρμ Ελ Σέιχ για την ειρήνευση στη Λωρίδα της Γάζας
9