Πολιτική

Εκλογές 2015: Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Σοφία Σακοράφα

Την ανεξαρτητοποίησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή, ανακοίνωσε σήμερα η Σοφία Σακοράφα εκφράζοντας την διαφωνία της με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Στην δήλωσή της η κα Σακοράφα αφήνει να εννοηθεί ότι θα δραστηριοποιηθεί εντός της χώρας στην κατεύθυνση και σε συνεργασία με τις δυνάμεις που ανέδειξε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Όλα δείχνουν ότι η κα Σακοράφα οδεύει προς την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στην δήλωσή της η κα Σακοράφα αναφέρει:

“ Έγκαιρα αλλά και ειδικότερα μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου τοποθετήθηκα με δημόσιο τρόπο. Είναι σαφές ότι δεν μπορώ να στηρίξω καμία κυβέρνηση και καμία πολιτική αντιλαϊκών μέτρων, να συναινέσω σε λογικές αναπόδραστου από το νεοφιλελευθερισμό. Ως εκ τούτου ανεξαρτητοποιούμαι από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή. Παραμένω σταθερή στις θέσεις μου και μετά λόγου γνώσεως πιστεύω ότι ένας άλλος δρόμος δεν είναι απλώς κοινωνικά αναγκαίος και ιστορικά επιβεβλημένος, αλλά είναι και πολιτικά εφικτός.
Αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν από την 21η του Σεπτέμβρη θα δοκιμάσουν ακόμη πιο σκληρά την ελληνική κοινωνία. Και πρέπει να προετοιμαζόμαστε.
Στην κατεύθυνση αυτή αναλαμβάνω δράση και πρωτοβουλίες εντός της πατρίδας μας. Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά θα τον περπατήσουμε με τις δυνάμεις που ανέδειξε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Περιοδείες Μητσοτάκη με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις: Τα θετικά μηνύματα από το Ζάππειο και το «αγκάθι» με τους αγρότες
Η ΝΔ καταγράφεται να έχει δημοσκοπικές απώλειες σε τέσσερις από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας, με τον χάρτη να «πρασινίζει» σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: Να αποσύρει τη δήλωση «βεντέτα σημαίνει έγκλημα τιμής»
«Μπροστά στην πρωτοφανή οκταήμερη σιωπή του φιλελεύθερου Πρωθυπουργού για τα αιματηρά γεγονότα στα Βορίζια, ο κ. Μαρινάκης κατέφυγε στα ψέματα και τους γκεμπελισμούς», απαντά το ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Η συνεργασία της Νέας Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα Τσίπρα δεν μπορεί να ανατρέψει την ηγεμονία της Δεξιάς
«Μπορεί ένα τέτοιο κοινό ψηφοδέλτιο να διαμορφώσει τους όρους για τη δημιουργία μίας νέας πλειοψηφίας; Μακάρι να ήταν εύκολο, ωραία θα ήταν»
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάρτηση στο TikTok για τις φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ για τους νέους – «Για να δούμε τι απάντησαν»
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τα μέτρα εγκρίθηκαν ήδη από τη Βουλή στις 7 Νοεμβρίου και στάθηκε ιδιαίτερα στον μηδενισμό φόρου για νέους εργαζόμενους
Κυριάκος Μητσοτάκης
11