Πολιτική

Εκλογές 2015: Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Σοφία Σακοράφα

Την ανεξαρτητοποίησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή, ανακοίνωσε σήμερα η Σοφία Σακοράφα εκφράζοντας την διαφωνία της με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Στην δήλωσή της η κα Σακοράφα αφήνει να εννοηθεί ότι θα δραστηριοποιηθεί εντός της χώρας στην κατεύθυνση και σε συνεργασία με τις δυνάμεις που ανέδειξε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Όλα δείχνουν ότι η κα Σακοράφα οδεύει προς την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στην δήλωσή της η κα Σακοράφα αναφέρει:

“ Έγκαιρα αλλά και ειδικότερα μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου τοποθετήθηκα με δημόσιο τρόπο. Είναι σαφές ότι δεν μπορώ να στηρίξω καμία κυβέρνηση και καμία πολιτική αντιλαϊκών μέτρων, να συναινέσω σε λογικές αναπόδραστου από το νεοφιλελευθερισμό. Ως εκ τούτου ανεξαρτητοποιούμαι από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή. Παραμένω σταθερή στις θέσεις μου και μετά λόγου γνώσεως πιστεύω ότι ένας άλλος δρόμος δεν είναι απλώς κοινωνικά αναγκαίος και ιστορικά επιβεβλημένος, αλλά είναι και πολιτικά εφικτός.
Αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν από την 21η του Σεπτέμβρη θα δοκιμάσουν ακόμη πιο σκληρά την ελληνική κοινωνία. Και πρέπει να προετοιμαζόμαστε.
Στην κατεύθυνση αυτή αναλαμβάνω δράση και πρωτοβουλίες εντός της πατρίδας μας. Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά θα τον περπατήσουμε με τις δυνάμεις που ανέδειξε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καράογλου για τους νεκρούς μάρτυρες της εξεταστικής του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Πέθαναν από το άγχος τους»
Στη λίστα μαρτύρων που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται και το όνομα του πρώτου πρόεδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Βαγγέλη Σεφεριάδη, ο οποίος υπηρέτησε από το 1999 έως το 2002, αλλά έχει φύγει από τη ζωή το 2016
Ο Θόδωρος Καράογλου 2