Πολιτική

Εκλογές 2015 – Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι τρίτο κόμμα

«Στόχος μας είναι να είμαστε η τρίτη πολιτική δύναμη στη Βουλή. Είναι ρεαλιστικός στόχος», εκτίμησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, και συμπλήρωσε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν μεγάλα ποσοστά και το μετεκλογικό τοπίο θα αλλάξει ριζικά. 

Ο κ. Λαφαζάνης εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στην πολιτική του σημειώνοντας ότι «είχαμε συμφωνήσει να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας, την τελευταία στιγμή, έκανε την στροφή».

«Οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη δική μας διαφωνία, ήταν να μείνουμε στην ευρωζώνη, όχι όμως πάση θυσία. Το να μείνουμε στο ευρώ ήταν η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είχαμε θέση την παραμονή στο ευρώ πάση θυσία. Το “ευρώ ή θάνατος” δεν ήταν άποψη του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας. Χαρακτήρισε δε πολιτικό λάθος το να λέγεται πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, και τρομοκρατία το να λέγεται πως αν ακολουθήσουμε άλλους δρόμους θα πηγαίναμε σε εμφύλιο.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε: «Μαγικά ραβδιά, το ξεκαθαρίζω, δεν έχουμε. Δεν πρέπει να λέμε ψέματα στον κόσμο. Όμως θα πρέπει να μην τρομοκρατούμε και τον κόσμο με δηλώσεις τύπου “δεν υπάρχει ζωή έξω από το ευρώ”. Πόσες χώρες υπάρχουν στην Ευρώπη που δεν είναι στο ευρώ; Είναι απομονωμένες; Είναι κατεστραμμένες; Όχι φυσικά. Η ευρωζώνη βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Γιατί πρέπει ντε και καλά να μείνουμε και να ακολουθήσουμε το πείραμα της ευρωζώνης προς το αδιέξοδο; Εμείς θέλουμε να διευρύνουμε τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας, κι όχι να τις περιορίσουμε. Θέλουμε να καταστήσουμε τη χώρα μας πιο ισχυρή και ανεξάρτητη, με μια πολυδιάστατη πολιτική εξωτερικών και πολιτικών σχέσεων. Δεν είπαμε, όμως, ότι ο δρόμος έξω από την ευρωζώνη θα είναι εύκολος. Εδώ που φτάσαμε, και όχι με ευθύνη της Λαϊκής Ενότητας, δεν υπάρχουν ανθόσπαρτες επιλογές. Ο δρόμος που προτείνουμε θα έχει δυσκολίες αλλά είναι ο μόνος που προσφέρει ελπίδα και θετική προοπτική για τον τόπο. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η δικιά μας έξοδος από μία Ελλάδα χαμηλών προσδοκιών σε εκείνη των μεγάλων διεκδικήσεων»
«Το Μεσολόγγι», όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «μας καλεί συνεπώς να σκεφτούμε ότι η ελευθερία και η δημοκρατία δεν είναι ποτέ δεδομένες, είναι ζωντανοί οργανισμοί που χρειάζονται φροντίδα, κάτι που σημαίνει και συμμετοχή και ευθύνη»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
7
Αλέξης Τσίπρας για επέτειο από την Έξοδο του Μεσολογγίου: «Ο σύγχρονος πατριωτισμός που οφείλουμε να οικοδομήσουμε δεν είναι λόγια»
Με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του επισημαίνει πως  «Η Έξοδος του...
Ο Αλέξης Τσίπρας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσίευσε νέο βίντεο μέσα από τη δικαστική αίθουσα: «Αστυνομικοί άσκησαν βία στον Πάνο Ρούτσι»
Στην ανάρτησή της, η ίδια επισημαίνει ότι ως συνήγορος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εντολέα της και να καταγγέλλει παραβιάσεις, κάνοντας λόγο για «συντεταγμένη επιχείρηση» σπίλωσης τόσο των γονέων όσο και των συνηγόρων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου