Πολιτική

Εκλογές 2015 – Λαφαζάνης: Στο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησαν το βρώμικο παιχνίδι των Παπανδρέου και Σαμαρά (ΦΩΤΟ)

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αυτοχείρων στα χρόνια των μνημονίων κρατήθηκε πριν ανεβεί στην εξέδρα της Ομόνοιας ο Παναγιώτης Λαφαζανης, στο πλαίσιο της κεντρικής συγκέντρωσης της Λαϊκής Ενότητας για τις εκλογές της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου.

“Η ΛΑΕ γεννήθηκε με το αλύγιστο ΟΧΙ που είπαμε στη Βουλή στο τρίτο μνημόνιο. Γεννήθηκε για να κρατήσει ζωντανό το μεγάλο λαϊκό και νεανικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, ενάντια στο ΝΑΙ της παράδοσης, της αναξιοπρέπειας, της ήττας και της ταπείνωσης.

Το ΟΧΙ αυτό του λαού και της νεολαίας δεν ηττήθηκε. Όπως δεν ηττήθηκαν τα μεγάλα ΟΧΙ στην εξάρτηση, την εκμετάλλευση και την αδικία που είπε ο λαός μας στην ιστορική του διαδρομή.

Με τα ΟΧΙ κρατηθήκαμε όρθιοι ως λαός και ως χώρα και όχι με τα ΝΑΙ της υποταγής.
Η ΛΑΕ γεννήθηκε για να συνεχίσει το ΟΧΙ της 5ης Ιούλη. Το ΟΧΙ της νεολαίας και της ελπίδας.
Η ΛΑΕ γεννήθηκε για να συνεχίσει και θα συνεχίσει αυτό το ΟΧΙ μέχρι την τελική νίκη”, είπε στον χαιρετισμό του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Και συνέχισε: “Μπορεί μια ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να διέψευσε τις ελπίδες του λαού μας και να γύρισε την πλάτη στους μεγάλους ενωτικούς αγώνες μας, στις ριζοσπαστικές δεσμεύσεις μας και στα οράματά μας.

Μπορεί μια ομάδα στην ηγεσία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να ακολούθησε κατά πόδας και με τα ίδια επιχειρήματα το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ σε βάρος του τόπου και του λαού.

Μπορεί μια ομάδα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να συνθηκολόγησε και να παραδόθηκε ταπεινωτικά, υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο. Μπορεί μια ομάδα στην ηγεσία της κυβέρνησης να παρέδωσε το ΟΧΙ και τους αγώνες μας στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε.

Εμείς, όμως, ο αριστερός προοδευτικός αγωνιζόμενος λαός, νέα Βάρκιζα δεν υπογράψαμε, δεν παραδεχόμαστε ούτε θα υπογράψουμε”.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας ανέφερε: “Είμαστε το μέτωπο για την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών. Το μέτωπο για την παραγωγική ανάπτυξη. Το μέτωπο για την κοινωνική δικαιοσύνη. Το μέτωπο ενάντια στη λιτότητα και τη φορολεηλασία των μικρομεσαίων στρωμάτων. Το μέτωπο ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας και την εθνική υποτέλεια.

Άλλοι είναι που έχουν μετατρέψει το ευρώ σε θρησκεία, σε σκληρό ταξικό πρόγραμμα, σε άγριο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο και κοινωνικό οδοστρωτήρα.
Φίλες και φίλοι,

Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης. Οι δύο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του μνημονίου θα είναι από τη Δευτέρα μαζί. Μαζί στην κυβέρνηση, με κολαούζους το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

Το δίλημμα την Κυριακή των εκλογών είναι με τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για μια αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία ή Μνημόνια της ληστείας που θα εφαρμόζει η ΝΔ μαζί με ένα καινούργιο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ που έχει, πλέον, γίνει μεγάλη ΔΗΜΑΡ και ακολουθεί μια παρακμιακή πορεία ραγδαίας Πασοκοποίησης.

Μην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις. Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι πανίσχυρη στις κάλπες. Και ισχυρή Λαϊκή Ενότητα σημαίνει την κατάρρευση των μνημονίων και των μνημονιακών στηριγμάτων τους. Με μια ισχυρή Λαϊκή Ενότητα, η μνημονιακή συναίνεση και τα ίδια τα μνημόνια θα γίνουν αμέσως παρελθόν.

Όλοι και όλες για τη νίκη. Τη νίκη της Λαϊκής Ενότητας. Τη νίκη της νεολαίας, του λαού μας και της Ελλάδας”.

Το παρών έδωσε και η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Λίνα Αλεξίου, η οποία καθόταν μαζί με τον Μανώλη Γλέζο.


Νίκος Κωνσταντόπουλος, Παναγιώτης Καλφαγιάννης(ΠΟΣΠΕΡΤ) παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην πλατεία Ομόνοιας.

Μήνυμα απο τους Podemos απηύθυνε και το στέλεχος της ισπανικής Αριστεράς, Χέσους Ροντρίγκες.


Στη συγκέντρωση της ΛΑΕ βρέθηκε και ο Βέλγος οικονομολόγος που συμμετείχε στην Επιτροπή για το Χρέος,Ερίκ Τουσέν,αλλά και ο Στάθης Λεουτσάκος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης για τον νέο Πάπα Λέοντα 14ο: «Η ηγεσία σας έρχεται σε μία εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις»
Στο μήνυμά του για τον 267ο Ποντίφικα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει, παράλληλα, την ανάγκη για ενότητα, συμπόνια και διάλογο μεταξύ λαών και θρησκειών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο TikTok: Μπες κι εσύ στο axiologisi.ypes.gov.gr και δώσε τον βαθμό σου όπως στην Eurovision για να γίνουμε καλύτεροι
«Δίνουμε το πρώτο λόγο στους πολίτες για να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες στο Δημόσιο αλλά και στον Δήμο σας», λέει στο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία όχι μόνο για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αλλά για να ξεπεράσουμε και πολλές ευρωπαϊκές χώρες
«Η τεχνολογία και ειδικά η AI είναι επίσης μια ευκαιρία να βελτιώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 24
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 4
Στέφανος Κασσελάκης: Ένοχος για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες – 30 μήνες φυλακή με αναστολή και πρόστιμο 50.000 ευρώ
Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνοντας ότι «δεν είχε δόλο» - Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης
Eurokinissi 57