Πολιτική

Εκλογές 2015 – Μεϊμαράκης: Θα ζητήσω απο τον Τσίπρα να κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας

Άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα έκανε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού με στόχο να διασφαλιστεί η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Πιστεύω στη συναίνεση και τη συνεργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει ότι όταν πρόκειται για το καλό της χώρας, για τη διασφάλιση της θέσης της στην ευρωζώνη, είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν λάθος αν πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι η καλύτερη επιλογή τους για τη διατήρηση της συνοχής της νομισματικής ένωσης.

«Ακόμη κι αν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, κάτι που δεν θα συμβεί, θα αντιμετωπίζει τα ίδια εσωτερικά προβλήματα με τους διαφωνούντες κάθε φορά που θα φέρνει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο για την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κίνδυνος ενός grexit δεν έχει περάσει και αν καταλήξουμε σε μια ασταθή κατάσταση, ο κίνδυνος αυτός θα γίνει πιο άμεσος», εξήγησε ο κ. Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας ότι αντίθετα η ΝΔ θα διασφαλίσει την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης και θα περάσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται.

«Δεν υπήρχε ανάγκη να κηρυχθούν πρόωρες εκλογές και ο κ. Τσίπρας οφείλει μια εξήγηση (για την απόφασή του) να βάλει τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια και να προκαλέσει αβεβαιότητα και αστάθεια την κρίσιμη στιγμή της εφαρμογής του προγράμματος», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.
«Είναι καταστροφικό να διεξάγονται εκλογές κάθε έξι μήνες», υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας έγινε «το χαϊδεμένο παιδί» της Ευρώπης αφού πήγε «κλαίγοντας» να ζητήσει ένα ακόμη πρόγραμμα διάσωσης, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Είναι ένα πράγμα να είσαι καλό παιδί και εντελώς άλλο να είσαι ηγέτης», εξήγησε.

«Ο Τσίπρας μας έχει αποκαλέσει δολοφόνους της κοινωνίας, προδότες, χρησιμοποίησε υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον μας», κατήγγειλε ο κ. Μεϊμαράκης. «Παρόλα αυτά τον υποστηρίξαμε όταν πιστέψαμε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», κατέληξε.

πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παναγιώτης Παρασκευαΐδης: Το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί και με δικτατορικά καθεστώτα για να μη μείνει ακυβέρνητη η χώρα 
«Έχω πει ότι αν κινδυνεύει η Ελλάδα να συνεργαστούμε ακόμα και με το διάβολο. Δεν θα ρίξουμε το σκάφος στα βράχια» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λέσβου
Παναγιώτης Παρασκευαΐδης
Ζαχαράκη για νέο Λύκειο και Εθνικό Απολυτήριο: Προσχηματικές οι ανακοινώσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ περί «μονομερούς» εθνικού διαλόγου
Η υπουργός Παιδείας τονίζει ότι η επιτροπή δεν υποκαθιστά τη Βουλή και αναφέρει ότι η πρόσκληση συμμετοχής προς όλα τα κόμματα παραμένει ανοιχτή
Σοφία Ζαχαράκη
Τροπολογία της Νέας Αριστεράς για όριο δύο θητειών στην ηγεσία της ΤτΕ – Στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ
Πρόταση για ρητό περιορισμό επαναδιορισμού διοικητή και υποδιοικητών μετά την εξαετία, με στόχο διαφάνεια και λογοδοσία – Ζαχαριάδης: «Η “ισοβιότητα” είναι συντηρητική αντίληψη, 18 χρόνια είναι πάρα πολλά».
Βουλευτές της Νέας Αριστεράς
Αλεξάνδρα Σδούκου: «Σπουδαία και ιστορική» η ενεργειακή συμφωνία, επενδύσεις έως 1 δισ. ευρώ στην έρευνα
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μιλά για οικονομική και γεωπολιτική αξία των ερευνών υδρογονανθράκων και δηλώνει θετική συμμετοχή της Ελλάδας ως παρατηρητή στο προτεινόμενο Συμβούλιο Ειρήνης υπό στενό πλαίσιο για τη Γάζα
Αλεξάνδρα Σδούκου
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εργαζόμενη καταγγέλλει την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας για απλήρωτους μισθούς και εργασιακό μπούλινγκ
Υπάλληλος του κόμματος της κάνει λόγο για ηθική παρενόχληση και εξευτελιστική συμπεριφορά, ενώ υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει δεδουλευμένα από τον Μάρτιο του 2025
Ζωή Κωνσταντοπούλου 13
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΑΕ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχαγιάν
Στο επίκεντρο η περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας–Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Συμφωνία για συνάντηση το επόμενο διάστημα.
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχαγιάν   (Φωτογραφία αρχείου