Πολιτική

Εκλογές 2015: Μην χρησιμοποιείτε τα παιδιά στον προεκλογικό αγώνα

Προστασία της εικόνας του παιδιού κατά την προεκλογική περίοδο ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη από τα κόμματα. Προτείνει, συγκεκριμένα, να υπάρξει διακοµµατική συµφωνία για να αποφεύγεται η φωτογράφηση και µαγνητοσκόπηση των πολιτικών µε παιδιά, καθώς και η εµφάνιση και συµµετοχή των παιδιών σε πολιτικά µηνύµατα, διαφηµίσεις, αφίσες, προεκλογικές οµιλίες και εκδηλώσεις.

«Πάγια αντίληψη της Αρχής είναι ότι η φροντίδα για το παιδί και τα δικαιώματά του, η οποία οφείλει μεταξύ άλλων να συγκαταλέγεται στις πολιτικές προτεραιότητες, δεν συμπίπτει με τη δημόσια χρήση της εικόνας του, η οποία θα πρέπει να οριοθετείται», τονίζει η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού σε επιστολή της προς τους επικεφαλής των κομμάτων, την οποία κοινοποίησε προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Την επιστολή απέστειλε η κ. Σπανού τον περασμένο Ιανουάριο, πριν από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές και την δημοσιοποίησε σήμερα µε αφορµή την τρέχουσα προεκλογική περίοδο.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, στο πλαίσιο των αρµοδιοτήτων του ως Συνήγορος του Παιδιού, έχει ασχοληθεί εκτενώς µε την παρουσία των παιδιών στα µέσα µαζικής ενηµέρωσης και την προστασία της προσωπικότητας, της τιµής και της υπόληψής τους από αυθαίρετες ή παράνοµες επεµβάσεις στην ιδιωτική τους ζωή, σύµφωνα και µε τις επιταγές της ∆ιεθνούς Σύµβασης για τα ∆ικαιώµατα του Παιδιού (άρθρο 16).

Ενδεικτικά αναφέρεται η πρόσφατη παρέμβαση, σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για ζητήματα που αφορούν τη συμμετοχή παιδιών σε ψυχαγωγικές εκπομπές, reality shows και διαφημίσεις, καθώς και την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της εικόνας των παιδιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Εμμανουήλ Καραλή: «Με ένα ακόμα τεράστιο άλμα, πέτυχες να μας σηκώσεις μαζί σου ψηλά, μπράβο Μανόλο!»
«Συνέχισε να κατακτάς τους στόχους που θέτεις και κράτα για πάντα εκείνο το χαμόγελό σου, που δίνει σε όλους μας χαρά και αισιοδοξία», τονίζει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Αντώνης Σαμαράς για την υπόθεση Novartis: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να φτάσει και στους ηθικούς αυτουργούς»
Μετά την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για φυλάκιση με αναστολή στους δύο πρώην προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επανέρχεται με αιχμηρή δήλωση
Ο Αντώνης Σαμαράς 2