Πολιτική

Εκλογές 2015 – ΝΔ: Ψέμματα και αλχημείες του ΣΥΡΙΖΑ

Για εκστρατεία παραπληροφόρησης ενόψει τον εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για αλχημείες και για ψέμματα

Για βομβαρδισμό ψεμμάτων με σποτάκια και αυτοδιάψευση μέσω αλχημειών για να συγκαλύψουν τα ψέμματα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση της γραμματέως πολιτικής τεκμηρίωσης και ενημέρωσης Σ. Βούλτεψη

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τέλος δεν έχουν τα ψέματα και οι αλχημείες του ΣΥΡΙΖΑ.
Επί ημέρες βομβαρδίζουν τον ελληνικό λαό με σποτάκια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, διαφημίζοντας ανύπαρκτους αριθμούς πολιτών που επωφελήθηκαν.
Μπροστά στον κίνδυνο να αποκαλυφθεί άλλη μια εκστρατεία ψεύδους, αποφάσισαν να… αυτοδιαψευστούν, αποκαλύπτοντας οι ίδιοι τις αλχημείες τους με μια «διευκρίνιση», κρυμμένη κάπου στο σχέδιο προγράμματος που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα.
-Στα σποτάκια τους λένε: Δωρεάν ρεύμα σε 212.216, αποφεύγοντας να μας πουν αν πρόκειται για νοικοκυριά ή για άτομα. Στο πρόγραμμά τους υπάρχει ο πραγματικός αριθμός: 89.288. Από πού προκύπτει ο αριθμός 212.216; Μα, όπως αποφάσισαν να μας πουν (στο πρόγραμμα που δεν διαβάζει κανείς και όχι στα σποτάκια που τα είδαν όλοι) από τον αριθμό των μελών των οικογενειών των δικαιούχων! Δεν χρειαζόταν να κάνει κάτι τέτοιο η προηγούμενη κυβέρνηση, που εφάρμοσε το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο σε 600.000 νοικοκυριά, χωρίς να «μαγειρεύει» τον αριθμό των μελών τους.
-Τα ίδια έκαναν και με την επιδότηση ενοικίου. Στα σποτάκια διαφημίζουν επιδότηση ενοικίου σε 30.575. Στο πρόγραμμα αναφέρουν 30.575 δικαιούχους και 87.541 μέλη οικογενειών. Στην πραγματικότητα, δεν ισχύει κανένας από τους δύο αριθμούς. Στις 3 Σεπτεμβρίου καταβλήθηκε η πρώτη δόση μόλις σε 9.500, καθώς μόνο τόσοι πραγματοποίησαν τη διαδικασία.
-Τα ίδια και με την κάρτα σίτισης. Στα σποτάκια διαφημίζουν κάρτα σίτισης σε 349.826. Στο πρόγραμμα αναφέρουν 145.359 δικαιούχους και 349.826 μέλη οικογενειών. Με τη διαφορά ότι στο σποτάκι άφηναν να εννοηθεί ότι εξέδωσαν 349.826 κάρτες σίτισης.
-Αλχημείες και με τη φορολόγηση των αγροτικών αποζημιώσεων και επιδοτήσεων. Στο σποτάκι τους διαφημίζουν «αφορολόγητο αποζημιώσεων και επιδοτήσεων έως και 12.000 ευρώ». Εδώ, έχουμε να κάνουμε με την καλύβα του χότζα: Αφού για πρώτη φορά φορολογούνται οι αγροτικές επιδοτήσεις ασχέτως ύψους, ο ΣΥΡΙΖΑ διαφημίζει ότι… δεν φορολογούνται οι άνω των 12.000! Και βέβαια, παρουσιάζουν ως δικό τους επίτευγμα τα 20 δις ευρώ της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2014-2020, ενώ το ποσό αυτό, όπως και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, εξασφαλίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία.
-Αλχημείες –αλλά και άγνοια – και με το μεγάλο πρόβλημα των ανασφάλιστων. Στο σποτάκι διαφημίζουν την πρόσβασή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στα… προσεχώς. Σ’ αυτά δηλαδή που ΘΑ κάνουν αν επανεκλεγούν. Στην πραγματικότητα, η πρόσβαση των ανασφάλιστων επιτεύχθηκε την άνοιξη του 2014 με ποσά που εξασφαλίστηκαν από το πλεόνασμα.
Συμπέρασμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τα ψέματα κραυγάζοντας και κρύβει την αλήθεια στα σχοινοτενή προγράμματά του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας για Ουκρανία: Η Ελλάδα θα υποστηρίζει τις προσπάθειες για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη
Σε δήλωσή του για τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει τη σταθερή θέση της χώρας μας υπέρ της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας
Ζελένσκι και Τασούλας
Ο οδικός χάρτης του 2026 με αύξηση κατώτατου μισθού, μειώσεις φόρων και μεγάλα έργα: Οι τέσσερις προτεραιότητες της κυβέρνησης
«Βάζουμε τον πήχη ψηλά» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην οικονομία να διευρυνθεί
Ο Κωστής Χατζηδάκης
Μαρινάκης για συνάντηση Γεραπετρίτη με Ρούμπιο: «Απάντηση» σε όσους βλέπουν «απομόνωση» της Ελλάδας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε σημαντική την επικείμενη επαφή του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, κάνοντας λόγο για ένδειξη του επιπέδου των ελληνοαμερικανικών σχέσεων
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Μάρκο Ρούμπιο