Πολιτική

Εκλογές 2015 – Βαρουφάκης: Δεν μπορώ να κοιτάξω τους ψηφοφόρους μου στα μάτια

Αβίωτο το τρίτο Μνημόνιο, ούτε ο Τσίπρας το πιστεύει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το εφαρμόσει δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης επαναλαμβάνοντας πως δεν θα συμμετέχει στις θλιβερές εκλογές.

Νέο χτύπημα από τον Γιάνη Βαρουφάκη κατά της συμφωνίας του τρίτου Μνημονίου και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του Α. Τσίπρα, παρά τους χαρακτηρισμούς πως είναι φίλος του και έξοχος πολιτικός.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών δηλώνει κοροϊδευτικά στο CNBC πως ακόμη και ένας δεκάχρονος καταλαβαίνει πόσο λανθασμένη είναι η συμφωνία.
”Ακόμη και ένα 10χρονο παιδί με γνώση κάποιων βασικών μαθηματικών ικανοτήτων θα καταλάβαινε πως αν έχεις ένα μη βιώσιμο χρέος και προσπαθείς να το λύσεις με το να προσποιείσαι ότι είναι πρόβλημα ρευστότητας και να προσθέτεις δάνεια, τα μεγαλύτερα στην ιστορία, με όρους σκληρής λιτότητας, τότε το παιδί θα έλεγε πως αυτό το πράγμα δεν θα τελειώσει καλά”.

Και αμέσως μετά ο Γιάνης Βαρουφάκης στολίζει με τα καλύτερα λόγια τον Α. Τσίπρα, αποδομώντας τη συμφωνία που υπέγραψε.
Δεν θεωρώ πως ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει στους όρους του τρίτου Μνημονίου. Θεωρεί πως είναι αναξιόπιστο. Το ίδιο πιστεύει και το ΔΝΤ.
Ελπίζω ότι η φιλία μας θα διατηρηθεί παρά τις πολιτικές διαφωνίες. Εάν αυτό δεν συμβεί τότε θα έχουμε αποτύχει σε ανθρώπινο επίπεδο. Ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να είναι προσωπικός φίλος μου και ένας έξοχος πολιτικός.
Το τρίτο Μνημόνιο είναι αβίωτο για μια οικονομία που βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση και σε σπιράλ χρέους.
Δεν μπορώ να κοιτάξω τους ψηφοφόρους μου στα μάτια και να του πως ότι το κόμμα μας είναι τώρα ικανό να σταθεροποιήσει την οικονομία. Δεν συμμετέχω σε θλιβερές εκλογές. Ούτε ο Τσίπρας πιστεύει σε αυτό το πρόγραμμα. Κανένα κόμμα στην Ελλάδα, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να εφαρμόσει αυτή τη συμφωνία, να εφαρμόσει δηλαδή μια μεταρρυθμιστική και δημοσιονομική ατζέντα που δεν είναι ικανή να σταθεροποιήσει την οικονομία”.

Με το προσφιλές του παιχνίδι με τις λέξεις αρνείται πως σχεδίαζε plan B για έξοδο από το ευρώ, και αμέσως μετά δηλώνει πως θα έπρεπε να είχε προετοιμάσει σχέδιο για Grexit.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5