Πολιτική

Εκλογές 2019: Παραιτήθηκε από το Κίνημα Αλλαγής και η Γιώτα Μπουμπούλη

Σοβαρές αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής προκαλεί η ρήξη της Φώφης Γεννηματά και του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Ήδη κάποια στελέχη αποσύρονται από τα ψηφοδέλτια ενώ μια σχετική εξέλιξη σημειώνεται στο Κίνημα Αλλαγής και στην Αιτωλοακαρνανία.

Η κυρία Γιώτα Μπουμπούλη επρόκειτο να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας (όπως και το 2015) του κόμματος σύμφωνα με ανακοίνωση προ μηνός. Σήμερα ωστόσο έκανε γνωστό πως αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο, όπως Ωστόσο σημειώνει πως αποσύρεται καθώς διαφωνεί και με την απόφαση της Προέδρου να στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα για τον δήμο Αγρινίου και για την περιφέρεια (Κατσιφάρα).

Δήλωση παραίτησης από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ

“Σε όλο αυτό το πολιτικό ταξίδι υπήρξα υπέρμαχος των πιστεύω και των αρχών μου από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν κατευθύνθηκα, δεν εξαγοράστηκα από κανέναν και παρά τον πόλεμο που δέχθηκα από τον χώρο μου, πάλεψα σε ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με κύριο γνώμονα να προσφέρω στον τόπο μου ανιδιοτελώς.

Μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και την δήλωσή του ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα γίνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αναμενόμενο να υπάρχει σωρεία αντιδράσεων. Προ ολίγου απέσυρε την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ ο Μάνος Επιτροπάκης. Ως υπέρμαχοι των αρχών του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος που ανακοίνωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου στις 3 Σεπτεμβρίου 1974, θα ήταν αφερέγγυα η στήριξή μας σε υποψηφίους που φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στην προεκλογική συγκέντρωση της κυρίας Σταρακά, βρισκόταν σε πρώτη γραμμή βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Την επόμενη ημέρα η Πρόεδρός μας, παρευρέθη στο Αγρίνιο και εξέφρασε την πλήρη στήριξή της σε υποψηφίους που στηρίζονται ανοιχτά και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Θέλω να ευχαριστήσω όσους με τίμησαν και με συμπεριέλαβαν στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής. Ωστόσο, σεβόμενη την απόφαση της Προέδρου ως προς τη στήριξή της στον δήμο και στην περιφέρεια και επειδή δεν ταυτίζεται με τα δικά μου πιστεύω, αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου από τις επερχόμενες εθνικές αλλαγές.

Θα είμαι δίπλα στο Κίνημα Αλλαγής με όλες μου τις δυνάμεις ως απλός πολίτης. Θεωρώ πως η διάσπαση της παράταξής μας με την αποχώρηση ηγετικών στελεχών, μόνο πόλωση μπορεί να προκαλέσει στο ήδη τεταμένο κλίμα. Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να πάει μπροστά ενωμένο και όχι διασπασμένο. Και φυσικά δεν έχει ανάγκη την στήριξη σε υποψηφίους που συνεργάζονται και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος θέλω να επισημάνω πως η απόφασή μου να μην στηρίξω την κυρία Σταρακά και τον κύριο Κατσιφάρα είναι καθαρά προσωπική. Δεν εκπροσωπεί την παράταξη του Νίκου Καζαντζή στην οποία ήμουν εκπρόσωπος τύπου, αλλά είναι συνειδητή προσωπική μου επιλογή.

Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξή σας όλο αυτό το διάστημα. Θα συνεχίσω να τηρώ τη συνέπεια λόγων και έργων σε όλο το υπόλοιπο της ζωής μου, είτε ασχολούμαι με την πολιτική είτε όχι.

Μετά τιμής,
Γιώτα Μπουμπούλη”

boubouli

πηγή: patrastimes.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Σωκράτης Φάμελλος για τη μήνυση από την Ομάδα Αλήθειας: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί νοικοκύρης»
«Η μήνυση εναντίον μου, που προανήγγειλε η Ομάδας Αλήθειας, ο μηχανισμός προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1