Πολιτική

Εκλογές 2023 – Άκης Σκέρτσος: Ο κ. Τσίπρας θα κρατήσει τους δυο υποψηφίους του που στήριξε το τουρκικό προξενείο;

Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη Ροδόπη με τον εκπρόσωπό Τύπου της ΝΔ Άκη Σκέρτσο να επανέρχεται στο θέμα και να ρωτάει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα αν «θα κρατήσει τους δυο υποψηφίους»» του που «υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα».

Η ανακοίνωση του κ. Σκέρτσου έχει ως εξής: «Ο κ. Τσίπρας τώρα γνωρίζει ότι το τουρκικό προξενείο ξεκάθαρα στήριξε δυο υποψηφίους του κόμματός του που υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα.

Το ερώτημα επομένως αφορά τον ίδιο και όχι το κόμμα του: θα εξακολουθήσει να κρατάει τους δυο υποψήφιους στα ψηφοδέλτιά του; Και προφανώς το τι θα γίνει στη Ροδόπη και την Ξάνθη δεν αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, ούτε θα κρίνει τις εκλογές.

Αυτό που θα κριθεί όμως είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στην επόμενη κοινοβουλευτική του ομάδα, εντός της ελληνικής Βουλής, δυο βουλευτές που καθοδηγούνται από το τουρκικό προξενείο και υποστηρίζουν τις πιο ακραίες θέσεις του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, μια ώριμη Δημοκρατία, που σέβεται τα ατομικά δικαιώματα των Ελλήνων μουσουλμάνων, όπως και κάθε άλλου πολίτη που ανήκει σε μειονοτικές ομάδες ή κοινότητες.

Όμως, δεν ανεχόμαστε παρεμβάσεις τρίτων χωρών στα εσωτερικά μας ζητήματα. Και αυτό θα έπρεπε να αποτελεί κοινό τόπο για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θύελλα αντιδράσεων κατά της Hellenic Train για την απόλυση του προέδρου των μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια
«Ο Κώστας Γενιδούνιας απολύεται παραμονή Πρωτομαγιάς, την ώρα που έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για τα ''εγκληματικά λάθη'' του Κώστα Καραμανλή» επισημαίνει ο Σωκράτης Φάμελλος
Τα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train 5
«Πόλεμος» Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου με αφορμή τον Πολάκη για παντελόνια, φούστες και στρινγκ στη Βουλή
«Είπατε κυρία Κωνσταντοπούλου ότι αναφέρθηκα σε φουστίτσα, στρινγκ. Να βρείτε από τα πρακτικά πού το ανέφερα. Αλλιώς να ζητήσετε συγγνώμη», απάντησε ο Υπουργός Υγείας στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 3
Ο Παύλος Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: «Δεν μασάω παλικάρια της φακής – Θα τα πούμε στο Εφετείο»
Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή
Ο Παύλος Πολάκης 13