Πολιτική

Εκλογές 2023 – Αλέξης Τσίπρας: Η αντίδρασή του στην πρόταση για debate από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Έμμεσα ικανοποιήθηκε το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για face to face debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν τις εκλογές, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδινε ταυτόχρονα συνέντευξη στην τηλεόραση του OPEN με τον πρωθυπουργό που μιλούσε στον ΑΝΤ1.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά εδώ και καιρό ένα debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «έναν ανοιχτό διάλογο» όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου ώστε ο κόσμος να επιλέξει ποιο κόμμα θα ψηφίσει από τα δύο που «κονταροχτυπιούνται» στις δημοσκοπήσεις.

Όσο ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε στην τηλεόραση του OPEN, οι δημοσιογράφοι της εκπομπής του μετέφεραν τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον ΑΝΤ1. Όταν του είπαν ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αποκλείει το ενδεχόμενο κυβέρνησης με μεμονωμένους βουλευτές, ο Αλέξης Τσίπρας είπε γελώντας:

«Φανταστείτε παράνοια να μην μπορούμε να κάνουμε ένα debate και να κάνουν ζάπινγκ οι τηλεθεατές στα κανάλια. Βάλτε μας και στη μέση με μια σύνδεση, διπλά παράθυρα», μιας και οι δημοσιογράφοι του OPEN είπαν χάριν αστεϊσμού ότι έχουν ένα debate εκείνη την ώρα.

Μάλιστα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας έμαθε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στον αέρα του ΑΝΤ1 ότι θα κάνουν debate οι δυο τους πριν τις δεύτερες εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε γελώντας και πάλι: «Αυτός, λοιπόν, μπορεί να είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να πάμε σε δεύτερες εκλογές».

Άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ότι δεν πιστεύει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ρισκάρει να πάει σε δεύτερες εκλογές «ακόμα και αν είναι μισή μονάδα μπροστά» στις 21 Μαΐου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331