Πολιτική

Εκλογές 2023: Η κυβερνητική απελπισία μπορεί να οδηγηθεί σε περίεργα μονοπάτια, προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Με βάση της δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και οι οποίες εμφανίζουν την ΝΔ να χάνει από 3,5% έως 7,5%, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές μεταθέτοντάς τες ακόμα και μετά το καλοκαίρι.

«Τα περιμένουμε όλα από το Μαξίμου», λένε χαρακτηριστικά παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα σενάρια εκλογών που διαρρέουν «γαλάζιοι» παράγοντες, οι οποίοι κάνουν λόγο για πλήρη εξάντληση της τετραετίας.

Σύμφωνα με αυτά τα σενάρια, η πρώτη κάλπη θα στηθεί στις 6 Αυγούστου και η δεύτερη στα μέσα Σεπτεμβρίου, αφού θα μεσολαβήσουν οι 6-9 ημέρες των διερευνητικών εντολών.

«Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ, τουλάχιστον στην πρόσφατη πολιτική ιστορία, δεν πιστεύουμε ότι θα θελήσει να πρωτοτυπήσει επ’ αυτού ο κ. Μητσοτάκης», λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ωστόσο ότι η «κυβερνητική απελπισία» μπορεί να οδηγηθεί σε περίεργα μονοπάτια.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ότι η απομάκρυνση του κυβερνώντος κόμματος από το ψυχολογικό ποσοστό του 30%, οδηγεί τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στην αναζήτησή εναλλακτικών λύσεων προκειμένου να αντιμετωπίζουν την δημοσκοπική φθορά. Πολύ περισσότερο, δε, από τη στιγμή που όλοι παραδέχονται ότι πλέον το διακύβευμα της αυτοδυναμίας μοιάζει με μακρινό όνειρο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μελετούν τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ιδιαίτερα τα ποιοτικά στοιχεία καθώς στις περισσότερες από αυτές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να μην μπαίνει στο κάδρο των ευθυνών.

Στην έρευνα της Interview, η σημερινή κυβέρνηση έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης με 26% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 1,5%. Σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, οι ευθύνες του σταθμάρχη καταγράφονται από 10 έως 12%. «Ο κόσμος ξέρει ότι στα 50 μεταπολιτευτικά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τα τέσσερα και δεν ακολουθεί τον κ. Μητσοτάκη στον ισομερισμό των ευθυνών», λένε.

«Ακόμη και υπουργοί της κυβέρνησης εκφράζουν πλέον ανοιχτά τη διαφωνία τους με το “όλοι φταίμε”», λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Και προσθέτουν:

Ο κ. Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος πια να αλλάξει εκ νέου στρατηγική. Να εγκαταλείψει την αποποίηση και διάχυση ευθυνών που οδηγεί στη συγκάλυψη. Και να σταματήσει επιτέλους να κρύβει τους τέσσερις υπουργούς που διοίκησαν τα 4 τελευταία χρόνια το υπουργείο υποδομών. Και ιδίως τον κ. Καραμανλή που θα είναι εκ νέου υποψήφιος αλλά επιθυμεί να κριθεί κρυπτόμενος από τον ελληνικό λαό και από τις ευθύνες που τον βαραίνουν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 12
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 17
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ