Πολιτική

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης από Αργοστόλι: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι θα χάσει γι’ αυτό τάζει τα πάντα στους πάντες

«Στις 21 Μαΐου αποφασίζουμε εάν θα πάει η χώρα μπροστά ή αν θα επιστρέψει στο παρελθόν της μιζέριας και των υψηλών φόρων», διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Αργοστόλι. Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε «δεν ξέρουν, δεν τους ενδιαφέρει, γιατί πολύ απλά ξέρουν ότι δεν θα κερδίσουν, οπότε μπορούν να τάζουν στους πάντες τα πάντα».

Μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο Αργοστόλι, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε την κρισιμότητα των εκλογών της 21ης Μαΐου, οι οποίες – όπως είπε – θα καθορίσουν την πορεία της χώρας, εάν θα κινηθεί προς το μέλλον, ή εάν θα επιστρέψει στο παρελθόν.

MITSOTAKIS KEFALONIA

«Την 21η Μαΐου έχουμε εκλογές οι οποίες στην κυριολεξία θα καθορίσουν αν η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά σε μία πορεία προόδου, ανάπτυξης, κοινωνικής ευημερίας, εθνικής αυτοπεποίθησης. Ή αν θα γυρίσουμε πίσω στην εποχή της μιζέριας, των υψηλών φόρων, των ανοικτών συνόρων, μιας Ελλάδας η οποία δεν μετρούσε, δυστυχώς, όπως θα θυμάστε καλά, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο», υπογράμμισε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

MITSOTAKIS KEFALONIA

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοπιστία της κυβέρνησης με την υλοποίηση δεσμεύσεων και έργου.

«Το καλύτερο αποτύπωμα της αξιοπιστίας μας γι’ αυτά τα οποία λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε, είναι το έργο μας αυτή την τετραετία. Εδώ, στην Κεφαλονιά, ξέρετε πολύ καλά ότι εκτός από τις μεγάλες κρίσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε σε εθνικό επίπεδο και δεν ήταν και λίγες – από το προσφυγικό μέχρι την πανδημία, από τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι την ενεργειακή κρίση και έναν γείτονα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου ο οποίος μονίμως μας δημιουργούσε προβλήματα – εδώ είχαμε και το πρόσθετο πρόβλημα μιας μεγάλης φυσικής καταστροφής η οποία χρειάστηκε μια άμεση αντιμετώπιση», είπε.

MITSOTAKIS KEFALONIA

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς και στους στόχους της νέας τετραετίας τους οποίους συνόψισε στην οικονομία και την αύξηση των εισοδημάτων και την προσέλκυση επενδύσεων:

«Πρέπει οι μισθοί να αυξηθούν. Μπορούμε να τους αυξήσουμε 25% σε μία τετραετία. Ο μέσος μισθός θα πάει στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950. Αλλά αυτό θα γίνει με επενδύσεις και με ανάπτυξη, όχι με δανεικά και πολιτικές οι οποίες έρχονται από το χθες» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

MITSOTAKIS KEFALONIA

Ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η αντιπολίτευση και κάθε εβδομάδα ανεβάζει και το κόστος του προγράμματός της. Εμείς το εκτιμούμε ότι έχει ξεπεράσει ήδη τα 80 δισεκατομμύρια. Και το ενδιαφέρον είναι, πάμε και τους ρωτάμε, είχα ρωτήσει και εγώ ξέρετε τον κ. Τσίπρα στη Βουλή ένα απλό ερώτημα:

Πόσο στοιχίζει σε βάση τετραετίας η δέσμευσή σου για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη και στο πετρέλαιο; Δεν ήξερε να μου απαντήσει. Δεν ξέρουν, δεν τους ενδιαφέρει, γιατί πολύ απλά ξέρουν ότι δεν θα κερδίσουν, οπότε μπορούν να τάξουν στους πάντες τα πάντα».

Πρόσθεσε δε ότι «εμείς, όμως, επειδή ξέρουμε ότι θα κερδίσουμε, έχουμε μια άλλη αίσθηση ευθύνης απέναντί σας. Δεν μπορώ να στέκομαι εδώ και να σας λέω και να δεσμεύομαι για πράγματα τα οποία γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν θα κάνουμε πράξη. Γι’ αυτό και το πρόγραμμά μας είναι και μελετημένο και κοστολογημένο και δοκιμασμένο στη βάσανο της διακυβέρνησης σε δύσκολες συνθήκες».

MITSOTAKIS KEFALONIA

«Εμείς είμαστε σαφείς, λέμε ότι θέλουμε να κυβερνήσουμε αυτοδύναμοι, γιατί η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση που να μπορεί να παίρνει γρήγορα αποφάσεις. Αυτό είχαμε τέσσερα χρόνια τώρα και η Ελλάδα πήγε μπροστά.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα ευφυολόγημα περί προοδευτικής διακυβέρνησης που μπορεί να είναι κυβέρνηση ηττημένων, μπορεί να είναι κυβέρνηση ανοχής, πλην όμως κανείς δεν έχει καταλάβει αν ο ένας μπορεί να συνεννοηθεί με τον άλλον και αν θέλουν τελικά καθ’ οποιοδήποτε τρόπο να συγκυβερνήσουν.

Κάπου καραδοκεί και στη γωνία ο κ. Βαρουφάκης που θέλει να σας πάρει τα ευρώ και να σας τα κάνει «Δήμητρες», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

MITSOTAKIS KEFALONIA

Επίσκεψη σε οινοποιείο

Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε πρότυπο οινοποιείο και ξεναγήθηκε στον αμπελώνα και στη μονάδα παραγωγής.

MITSOTAKIS KEFALONIA

MITSOTAKIS KEFALONIA

«Η μεγάλη προοπτική του ελληνικού κρασιού, το οποίο έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια, είναι ακριβώς η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και η σύνδεση με το τουριστικό προϊόν», σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του, σημειώνοντας τη μεγάλη σημασία που έχει ο συγκεκριμένος τομέας στην ανάπτυξη της οικονομίας και του τουρισμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης – Παύλος Πολάκης: Νέα κόντρα στη Βουλή – «Μην πάρεις πάλι αναβολή», «ο δικηγόρος μου έχει πολλές υποθέσεις»
«Είπες ψέματα ότι δεν ζήτησες αναβολή, και σου κότσαρα το δικαστικό έγγραφο», είπε ο υπουργός Υγείας. «Λες ψέματα» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή 10
Αλλαγές στο γραφείο του έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης - Ο Γιώργος Παπαβασιλείου νέος διευθυντής
Η επί σειρά ετών συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη και μέχρι τώρα διευθύντρια του γραφείου του, Έλενα Αναστασίου, αναλαμβάνει γραμματέας του Δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού και της οικογένειας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Κόντρα χωρίς τέλος για τον Άγνωστο Στρατιώτη ανάμεσα σε Δούκα και Δένδια: Στη δικαιοσύνη ο δήμαρχος – «Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του μνημείου», απαντά το Άμυνας
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Χάρης Δούκας για την ανάθεση της καθαριότητας του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη σε ιδιώτη – Η απάντηση του υπουργείου Άμυνας
Κόντρα χωρίς τέλος για τον Άγνωστο Στρατιώτη ανάμεσα σε Δούκα και Δένδια: Στη δικαιοσύνη ο δήμαρχος – «Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του μνημείου», απαντά το Άμυνας 63
Παύλος Μαρινάκης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσπαθεί να σώσει την πολιτική της καριέρα, ο Χάρης Δούκας να πει το “καλή τύχη” στους δημότες της Αθήνας
«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Νίκο Δένδια. Φιλότιμη η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει θέμα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Το «άνοιγμα» Φάμελλου στον Τσίπρα αλλάζει το τοπίο στην Κεντροαριστερά - «Αρκετά μας κατέστρεψες» είπε ο Ραγκούσης στον Πολάκη
Κατά της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού, ο Παύλος Πολάκης, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης και ο Ανδρέας Παναγιώτοπουλος
Σωκράτης Φάμελλος / Αλέξης Τσίπρας 40
Στα «χαρακώματα» Δένδιας – Δούκας για το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη: Τα «αγκάθια», η λέξη «παγίδα» και η λύση της ιδιωτικής εταιρείας
Η ασάφεια στη διατύπωση της τροπολογίας για τις αρμοδιότητες που περνούν πια στο Πεντάγωνο από τον Δήμο Αθηναίων, ήταν η βάση για να ξεσπάσει ο «πόλεμος» για το Μνημείο του  Αγνώστου Στρατιώτη - Η λέξη «παγίδα» ήταν η… «φροντίδα»
Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 30
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Σύντομα εξαγγελίες για το στεγαστικό μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους, όχι μόνο για ενεργειακή αναβάθμιση
«Το μέτρο το οποίο θα υλοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου, η επιστροφή δηλαδή ενός πλήρους ενοικίου σε όλους τους ενοικιαστές μέχρι του ύψους των 800 ευρώ δεν είναι το μόνο», τόνισε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες 5