Πολιτική

Εκλογές 2023: Μήνυση από τον ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογών – Θα προσφύγει και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει μήνυση και θα προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για απόπειρα αλλοίωσης των σημερινών (21.05.2023) εκλογών.

Σε ανάρτησή της, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου αναφέρει τον τρόπο με τον οποίον επιχειρείται η απόπειρα αλλοίωσης των εκλογών. 

«Ο μηχανισμός προπαγάνδας της ΝΔ διακινεί “οδηγίες” για να βγουν άκυρα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Έφτασαν στο σημείο να στείλουν και πλαστά SMS.

Ο @syriza_gr θα υποβάλει μήνυση και θα προσφύγει στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογών», αναφέρει. 

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι, μεταξύ άλλων, διακινούνται μηνύματα που λένε ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να διαγράφουν το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, προτού το ρίξουν στην κάλπη. 

Κάτι τέτοιο θα καθιστούσε το ψηφοδέλτιο άκυρο. 

Θυμίζουμε ότι το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου υπάρχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να εκλεγεί, αφού έχει αποσυρθεί από τις εκλογές. Το όνομά του δεν μπορούσε να βγει από τα ψηφοδέλτια λόγω σχετικού νόμου, μολονότι ο ίδιος αποσύρθηκε από τις εκλογές. 

Ωστόσο, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να διαγράψουν το όνομά του, ειδάλλως το ολόκληρο το ψηφοδέλτιο του κόμματος θα βγει άκυρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ακτινογραφία των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Τα φαβορί για τη θέση του γραμματέα
Το μήνυμα που έστειλαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτό που επιθυμούν δεν είναι ένα κόμμα περιχαρακωμένο αλλά έναν φορέα ανοικτό στην κοινωνία και στις συνεργασίες με τα άλλα κόμματα στον χώρο της Κεντροαριστεράς
Ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
To ΠΑΣΟΚ βγάζει στη σέντρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και θέλει πολιτική αλλαγή
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ακόμα ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί αυτή η σοβαρή υπόθεση σε επικοινωνιακή απόπειρα συμψηφισμού ευθυνών
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ 2
Ανοίγει τα χαρτιά του ο Μητσοτάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Μονόδρομος η Προανακριτική, το «αγκάθι» της παραγραφής
Αν και η εισήγηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής παραμένει στο τραπέζι, έμπειροι κοινοβουλευτικοί, και από το κυβερνών κόμμα, εκτιμούν ότι δύσκολα θα προκριθεί από τον πρωθυπουργό
Υπουργικό συμβούλιο 3
Μαρινάκης για Τσίπρα: Να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει – Τασούλας: Άτυπο όργανο το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
«Έχουμε πολλές "πληγές" ακόμα να κλείσουμε, αλλά δεν θα γυρίσουμε πίσω στις πιο μαύρες ημέρες, "ξεπλένοντας" πολιτικά τους μοιραίους πρωταγωνιστές αυτών των ημερών, με πρώτο μεταξύ αυτών τον κ. Τσίπρα»
Παύλος Μαρινάκης 53
Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και η απάντηση για το 2015: «Κάποιους δεν τους βολεύει η αλήθεια»
«Ποιος φοβάται την αλήθεια για το 2015; Είναι αυτοί που μας έχουν οδηγήσει στον πάτο των 27 σε ό,τι αφορά τη σύγκριση του κατά κεφαλήν εισοδήματος ή της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας 30