Πολιτική

Στην αντεπίθεση το ΠΑΣΟΚ: Ζητά απαντήσεις για ΟΠΕΚΕΠΕ – «Μπίζνα» η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια

Πρέπει να κατατεθεί πόρισμα στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου στη συνέχεια να πάρει τον δρόμο για την Ολομέλεια
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ το ενδιαφέρον να εστιάζεται διαχρονικά στις εσωκομματικές έριδες, οι παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη όμως, έχουν αποφασίσει να μην αφήσουν κανέναν να ξεχάσει ότι πρόκειται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, την ώρα που όλοι στη Χαριλάου Τρικούπη αναμένουν ποια μέρα μέσα στην εβδομάδα θα οριστεί η επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ αναζητώντας νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ των στελεχών, στο ΠΑΣΟΚ στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε δύο θέματα.

Πρώτον, αν θα έρθει αυτή τη φορά την Παρασκευή στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να απαντήσει στον Νίκο Ανδρουλάκη, και εν τέλει να γίνει η περιβόητη συζήτηση για την Ενέργεια.

Πρόκειται για ένα θέμα που στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν πολύ ψηλά στην ατζέντα τους, αφού όταν μιλούν για το πώς έγινε η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, κάνουν λόγο για «μπίζνα της εγχώριας ολιγαρχίας», που ευνόησε μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού επιχειρηματίες, αφήνοντας εκτός προνομιακών όρων τους συνεταιρισμούς, τους γεωργούς, τις επιχειρήσεις, την Αυτοδιοίκηση κ.ο.κ.

Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένοι να αναδεικνύουν με κάθε ευκαιρία τις προεκτάσεις του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Φέρνοντας ως παράδειγμα τον «γαλάζιο» Μύρωνα Χιλετζάκη, που φέρεται να έχει αποκρύψει περιουσία δέκα εκατομμυρίων ευρώ, αξιοποιώντας για να το αποκτήσει -πιθανότατα όχι μόνο για τον εαυτό του, όπως λένε- ένα ολόκληρο δίκτυο πολιτικής ανοχής, δεν είναι δύσκολο κατά τους ίδιους να καταλάβει κανείς τι «πάρτι» έγινε με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και πώς αξιοποίησαν τις επιδοτήσεις με στόχο το «μαύρο χρήμα» κάποιοι.

Στο μεταξύ, σήμερα, πρέπει να κατατεθεί πόρισμα στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου στη συνέχεια να πάρει τον δρόμο για την Ολομέλεια, να γίνει συζήτηση και ψηφοφορία επ’ αυτού. Κάτι που στο ΠΑΣΟΚ αναμένουν να γίνει, παρά τις δικές του προσπάθειες περί του αντιθέτου.

Ειδικότερα, στο ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο δημοσιευμάτων για την ύπαρξη σκληρών δίσκων με επισυνδέσεις που κρύβουν σημαντικά στοιχεία, δεν έθεσαν το ζήτημα της παράτασης της εξεταστικής προκειμένου να έρθουν στην κατοχή αυτής οι σκληροί δίσκοι, καθώς θεώρησαν ότι η σύνθεση της εξεταστικής επιτροπής είναι ούτως ή άλλως «σημαδεμένη», με την έννοια ότι την πλειοψηφία έχει η ΝΔ και το θέμα θα έκλεινε με συνοπτικές διαδικασίες. Αντ’ αυτού, προτίμησαν να θέσουν το ζήτημα στον Πρόεδρο της Βουλής, καλώντας τον να τοποθετηθεί.

Εκείνος πάλι, όπως καταγγέλλουν, θέλησε να «πετάξει το μπαλάκι» πίσω στην εξεταστική επιτροπή, οπότε σήμερα αναμένουν ένα νέο «σόου», κατά το οποίο ο κ. Νικολακόπουλος θα θέσει το ζήτημα υπόψη της Εξεταστικής Επιτροπής και εκείνη με τη σειρά της θα το απορρίψει.

Η Εξεταστική θα κλείσει τις εργασίες της και όταν θα έρθουν αργότερα νέες δικογραφίες για το θέμα, εκείνη θα έχει a priori αποφανθεί επ’ αυτών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση Γεωργιάδη κατά Σαμαρά: «Πάντα πίστευα ότι οι εμφύλιοι πόλεμοι οδηγούν σε αίσχη και παραλογισμούς»
«Η αναφορά Τσιούτσια ότι ο Μητσοτάκης άλλαξε τον χαρακτήρα της ΝΔ, προσβάλει τον Σαμαρά, ο οποίος ενέταξε στο κόμμα και εμένα, τον Βορίδη και τον Πλεύρη» λέει ο υπουργός Υγείας
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 5
ΕΛ.Α.Σ: Στήνει οργανωτικό δίκτυο σε όλη τη χώρα – Οι συντονιστές των Περιφερειών και η νέα δομή, όλα τα ονόματα
Η Πολιτική Επιτροπή της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης ενέκρινε τη συγκρότηση του Οργανωτικού Γραφείου και τον επιμερισμό των τομέων ευθύνης - Ολοκληρώθηκε ο «χάρτης» των περιφερειακών συντονιστών - Στόχος η οργανωτική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο και η διαρκής επαφή με την κοινωνία
Αλέξης Τσίπρας 38
Μητσοτάκης για Μετρό Θεσσαλονίκης: «Ένα χρωστούμενο λιγότερο» – «Ολοκληρώθηκε η καταβολή των νέων συντάξεων χηρείας»
Στο τέλος του 2026 διαγωνισμός για την ανάπλαση του Σιδηροδρομικού Σταθμού στη Θεσσαλονίκη - Ιδιαίτερη είναι η αναφορά του για χαμηλότερες τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως τρόφιμα, είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Κυριάκος Μητσοτάκης 201
Παύλος Μαρινάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: Έμφαση σε μεσαία τάξη, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οικογένειες – Εξετάζεται η μείωση προκαταβολής φόρου
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για αλλαγές στα τεκμήρια, την προκλητικότητα της Άγκυρας και την παράταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης
Ο Παύλος Μαρινάκης