Πολιτική

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Στον ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν απαντά πόσο κοστίζουν τα μέτρα που εξήγγειλαν

Τη βεβαιότητά του για νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές εξέφρασε από την Πάργα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Οι συγκεντρώσεις τις οποίες κάνουμε σε αυτή την προεκλογική περίοδο φέρνουν κάτι από άλλες εποχές. Kι αν κάποιοι επιλέγουν να αμφισβητήσουν τις δημοσκοπήσεις, τους λέμε εσείς είστε η καλύτερη δημοσκόπηση» ήταν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ας έρθουν να βλέπουν τον κόσμο που βγαίνει στο δρόμο, που αγωνίζεται για την παράταξή μας, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το τι θα γίνει τελικά στις εκλογές της 21ης Μαΐου» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης.

Ο κ.Μητσοτάκης παρουσίασε συνοπτικά το κυβερνητικό έργο σε πολλούς τομείς καθώς, και τις δεσμεύσεις του για την επόμενη τετραετία έχοντας στο επίκεντρο την αύξηση των εισοδημάτων.

Δεσμεύτηκε για την δεύτερη τετραετία, για καλύτερους μισθούς από αυτούς που έχουμε σήμερα και σημείωσε: «Και θα τους έχουμε. Κρατήστε αυτή τη δέσμευσή μου. Γιατί όπως σας είχα πει πριν από τέσσερα χρόνια ότι θα μειώσω τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα και το έκανα πράξη -πενήντα φόρους μειώσαμε, επτά δισεκατομμύρια αφαιρέσαμε συνολικά από την ελληνική κοινωνία σε φόρους-, έτσι και τώρα σας λέω ότι η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία που ο μέσος μισθός θα πάει στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος θα πάει κατ’ ελάχιστον στα 950 ευρώ».

Είπε ότι το στοίχημα των εκλογών είναι η πορεία της οικονομικής αναγέννησης της χώρας, διότι-όπως είπε-  «τίποτα από αυτά τα οποία πετύχαμε -σας διαβεβαιώνω- δεν ήταν, πρώτον, δεδομένο και δεύτερον, δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί. Έχουμε από την άλλη πλευρά κόμματα τα οποία πιστεύουν σε μια τελείως αντίθετη πολιτική, τα οποία σας τάζουν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε».

mitsotakis parga

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι τάζει στους πάντες τα πάντα και συμπλήρωσε: «Ογδόντα-τρία δισεκατομμύρια κοστολογήθηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, προσέξτε, όχι από εμάς, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Και μετά μας ζήτησαν και τα ρέστα γιατί πήγαμε στο Γενικό Λογιστήριο να το κοστολογήσουμε. Και κάθε φορά, σε κάθε τηλεόραση που τους ρωτάμε «πόσο στοιχίζει, βρε παιδιά, ένα από τα μέτρα που έχετε εξαγγείλει», κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει.

mitsotakis parga

Αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι δεν τους στοιχίζει τίποτα να σας τάζουν τα πάντα. Αφού ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν τις εκλογές, τι πειράζει να τάξουν και 10 και 20 και 30 δισεκατομμύρια παραπάνω;»

Ο κ.Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη σταθερότητας και εξήγησε ότι από την εμπειρία του με τους Ευρωπαίους ομολόγους του γνωρίζει ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις μπορούν να είναι πιο σταθερές και να παίρνουν πιο γρήγορα αποφάσεις, ειδικά στους δύσκολους καιρούς τους οποίους διανύουμε τώρα.

mitsotakis parga

«Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι μία κυβέρνηση συνεργασίας όπου ο ένας θα είναι ”όμηρος” του άλλου και όπου ουσιαστικά πολλές φορές τα μικρά κόμματα θα εκβιάζουν για να μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, εις βάρος τελικά του ευρύτερου καλού» είπε και τάχθηκε κατά της απλής αναλογικής:

«Η απλή αναλογική -δοκιμάστηκε και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήταν μια καταστροφή- ουδέποτε βοήθησε τη χώρα. Όποτε είχαμε απλή αναλογική είχαμε αστάθεια.

Εμείς λοιπόν, λέμε ξεκάθαρα ότι για να κλείσουμε το παράθυρο, την πόρτα, τη χαραμάδα σε οποιοδήποτε σενάριο δήθεν προοδευτικής διακυβέρνησης που θα έφερνε μαζί, προσέξτε, Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη της «Δήμητρας», ένας τρόπος υπάρχει: ισχυρή Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 21ης Μαΐου» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Απαίσια ύπαρξη, είναι ό,τι πιο τοξικό και κακό έχει περάσει από τη Βουλή
«Μίσος, τοξικότητα, συνωμοσιολογία, προς όλους όσους δεν την προσκυνούν» - «Σήμερα κατηγόρησε την κα Λιάνα Κανέλη ότι έκανε "καριέρα" επί Χούντας ενώ ήταν 13 ετών»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
5
Ζωή «ποδήλατο»: Καβγάδες Κωνσταντοπούλου με Κανέλλη, Γεροβασίλη και Άδωνι στη Βουλή - «Θέλετε ένα κράτος με βασιλιά τον Μητσοτάκη και βασιλοπούλα την Ντόρα Μπακογιάννη»
Εκτός από την σύγκρουση με την Λιάνα Κανέλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
26
Ζωή Κωνσταντοπούλου – Λιάνα Κανέλλη: Άγρια κόντρα στη Βουλή – «Επί Χούντας έκανε καριέρα», «το 1967 ήμουν 13 ετών ουαί ουαί ουαί»
«Δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Κανέλλη να θέτει σε αμφισβήτηση την δικιά μου πορεία» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να απαντάει πως «κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη μετά το φραστικό επεισόδιο στη Βουλή
20
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης η μη άμεση κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου
«Η άμεση κατάθεσή τους είναι απαραίτητη τόσο για την αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για τη διασφάλιση ότι η επιτροπή δεν θα στερηθεί κρίσιμα στοιχεία που θα φωτίσουν το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κυριάκος Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες χθες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και τη μιζέρια που διακινούν ορισμένοι
Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας πως «είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 150
Παύλος Μαρινάκης: Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη, κάποιοι επένδυσαν στην προβοκάτσια και στο μπάχαλο
«Ο κόσμος κατάλαβε πως η επαναστατική γυμναστική των προηγούμενων χρόνων πήγε την Ελλάδα πίσω» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις Μητσοτάκη - Δένδια βρίσκονται στο καλύτερο σημείο»
Παύλος Μαρινάκης