Πολιτική

Εκλογές 2023 – ΝΔ: «Τοποτηρητές» θα καταγράφουν την προεκλογική απόδοση των υποψηφίων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στοχευμένες περιοδείες ανά την Ελλάδα σχεδιάζει για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, ως τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με κεντρικό στόχο να διατηρήσει η ΝΔ το ποσοστό του 40,79% που έλαβε στις εκλογές ή και να το ενισχύσει.

Ένας από τους βασικούς σταθμούς των επισκέψεων του Προέδρου της ΝΔ για τις εκλογές θα είναι το ‘Άγιο Όρος, στο οποίο θα βρεθεί πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα. Μια επίσκεψη και με ουσιαστική αλλά και με σημειολογική και πολιτική σημασία. Στην Πειραιώς έχουν «χαρτογραφήσει» τις περιοχές όπου έχουν δυναμική τα κόμματα δεξιά της ΝΔ (Ελληνική Λύση) αλλά και τα μικρά όμορα κόμματα (Νίκη κ.α.), τα οποία, μεταξύ άλλων, «επενδύουν» και στο θρησκευτικό συναίσθημα, και η στόχευση είναι η εκλογική τους αποδυνάμωση.

Ξεκινούν οι περιοδείες του Μητσοτάκη

Ο κύκλος των περιοδειών θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, ημέρα προκήρυξης των εκλογών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκέπτεται το Περιστέρι, στο Δυτικό Τομέα της Αθήνας όπου ήταν υποψήφιος βουλευτής.

Μέχρι την 21η Μαΐου θεωρούνταν «προπύργιο» του ΣΥΡΙΖΑ, όμως στις τελευταίες εκλογές βάφτηκε «γαλάζιο» με τη ΝΔ να καταγράφει ποσοστό 34,46% έναντι 22,71% που συγκέντρωσε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Την Τρίτη και Τετάρτη θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη την Κρήτη, η οποία επίσης βάφτηκε «γαλάζια» από άκρη σε άκρη, για να τιμήσει τους συμπατριώτες του που του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης.

Την Παρασκευή θα μεταβεί στη Θεσσαλία, ενώ το Σάββατο θα βρεθεί σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Πλεονέκτημα, για όλα τα κόμματα, αποτελεί η κατάταξη της εκλογικής τους δύναμης στις εκλογές του Μαΐου, καθώς έχουν πλήρη εικόνα της δυναμική τους ανά εκλογική περιφέρεια αλλά και του πρέσινγκ που δέχονται από άλλες πολιτικές δυνάμεις, κι έτσι μπορούν να επιδιώξουν… διορθωτικές κινήσεις.

Συνάντηση Μητσοτάκη αύριο με τους νέους βουλευτές

Όλη η στρατηγική της ΝΔ στο δρόμο προς τις δεύτερες κάλπες στοχεύει στην αυτοδυναμία.

Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής, καλεί στο Μοσχάτο, τους εκλεγμένους βουλευτές για να τους συγχαρεί για τον αγώνα τους και να τους ζητήσει τη μέγιστη συσστράτευση. Περιφέρεια – περιφέρεια, πόρτα – πόρτα να βρεθούν δίπλα στους πολίτες, επικοινωνώντας το νέο διακύβευμα: «αυτοδυναμία ή περιπέτειες».

Και πάντως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προειδοποιήσει ότι στην απόφαση του για τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, πιο πολύ θα μετρήσει πόσο έτρεξαν στις δεύτερες εκλογές για τη νίκη του κόμματος, παρά η σειρά εκλογής είχαν στις προηγούμενες.

«Τοποτηρητές» στη ΝΔ για τον εκλογικό αγώνα των υποψηφίων

Ο αγώνας που θα δώσουν κυρίως οι εκλεγμένοι βουλευτές, το αν θα επαναπαυτούν ή όχι στις… «δάφνες» της νίκης τους – με δεδομένο ότι επόμενες εκλογές θα γίνουν με λίστα και οι ίδιοι δεν έχουν το άγχος του σταυρού – θα παρακολουθείται στενά από την Πειραιώς, η οποία τοποθετεί  «τοποτηρητές» που θα καταγράφουν τις επιδόσεις τους στις περιφέρειες τους.

Τους έχει ζητηθεί να κάνουν και κεντρικές ομιλίες αλλά και συγκεντρώσεις σε σπίτια και αλλού, σε κάθε δήμο της περιφέρειας τους, ενώ κάποιοι θα συμμετέχουν και σε κλιμάκια που θα… «αλωνίσουν» την Ελλάδα.

Προεκλογικός «συναγερμός»

Την Παρασκευή στην Πειραιώς βρέθηκαν οι εκλεγμένοι και οι υποψήφιοι βουλευτές στην επικράτεια (πλην της Αττικής που μετείχαν στη σύσκεψη της Πέμπτης), προκειμένου να τους δοθούν… οδηγίες

Η σύσταση προς όλους είναι να αποφεύγουν τις εμπρηστικές δηλώσεις και να επιλέγουν τον μετριοπαθή λόγο. Να μην εκδηλώσουν αλαζονικές συμπεριφορές και να επικοινωνήσουν με απλό και πειστικό τρόπο το πως βλέπει η Ν.Δ., μέσα από το πρόγραμμα της, την Ελλάδα την επόμενη τετραετία. Να δώσουν έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει για την ανασυγκρότηση του κράτους, με έμφαση στη συνταγματική αναθεώρηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας για Νίκο Ταγαρά: Υπόδειγμα προσφοράς και αφοσίωσης στις δημοκρατικές αξίες
«Υπηρέτησε με πλούσιο έργο την Κορινθία ως Νομάρχης, για να την εκπροσωπήσει εν συνεχεία στο Εθνικό Κοινοβούλιο εξίσου αποδοτικά» υπογραμμίζει ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας
Κυριάκος Μητσοτάκης για Νίκο Ταγαρά: Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ έναν σπάνιο άνθρωπο και αγαπημένο φίλο
«Δυστυχώς, ο Νίκος έφυγε πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός, ένα έργο στο οποίο εργάστηκε με γενναιότητα μέχρι την τελευταία στιγμή» τονίζει ακόμα ο πρωθυπουργός
O Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης: Τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά – «Αγωνιστής της ζωής»
«Αθόρυβος, αλλά αποτελεσματικός υπουργός, έμπειρος κοινοβουλευτικός και άξιος εκπρόσωπος των πολιτών της Κορινθίας, πάλεψε μέχρι τέλους» γράφει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Νίκος Ταγαράς
Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς – Έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο
Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα - Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή η γιος του με σπαρακτική ανάρτηση στα social media
Νίκος Ταγαράς 18
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 9 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: «Μας λείπεις κάθε μέρα»
Η 29η Μαΐου παραμένει ιδιαίτερα σημαντική για την οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και για πολλούς ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι συνδέθηκαν πολιτικά και προσωπικά με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης