Πολιτική

Εκλογές 2023: Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει «μαύρο» κατά της κυβέρνησης πίσω από την απόφαση Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος

Ως μήνυμα κατά της κυβέρνησης, για τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, ερμηνεύουν τα στελέχη του ΣΥΡIZA την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να μην συμμετέχει στα ψηφοδέλτιά της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζουν μάλιστα  την τελευταία ομιλία του Κώστα Καραμανλή στα Ανώγεια της Κρήτης όπου εκεί με πολύ σαφή  τρόπο είχε τραβήξει  μια κόκκινη γραμμή απέναντι στο θέμα των υποκλοπών και τους χειρισμούς της κυβέρνησης της ΝΔ. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν επίσης ότι πρόκειται για μεγάλη απώλεια την οποία ο πρωθυπουργός θα την βρει μπροστά του στις εκλογές, καθώς όπως επισημαίνουν η δεξιά παράταξη είναι κυρίως Καραμανλική.

Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ακόμα ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν μετρήσει τις επιπτώσεις αυτής της κίνησης και γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της χθεσινής (21.02.2023) συγκέντρωσης στο Περιστέρι αναφέρθηκε στην σχέση του με τον Κώστα Καραμανλή, θυμίζοντας ότι φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που ξεκίνησε  την πολιτική του διαδρομή, και η πρώτη του εμφάνιση ήταν σε μία συγκέντρωση του Κώστα Καραμανλή στο Αιγάλεω το 2003.

Την ίδια στιγμή και με βάση τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην ίδια εκδήλωση -όπου ζήτησε από τα μέλη του κόμματος του να απευθυνθούν στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους- τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η ΝΔ είναι μακριά από την αυτοδυναμία, ενώ και την πρώτη Κυριακή η παρουσία της δεν είναι αυτή που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

«Θέλω να σας ζητήσω από καρδιάς -ως έμπειρα κομματικά στελέχη, μαζί έχουμε δώσει πολλούς αγώνες σε καλές και σε δύσκολες στιγμές- θέλω να σας ζητήσω να κάνουμε όλες και όλοι μία μεγάλη προσπάθεια, να κινητοποιηθούμε σε τοπικό επίπεδο, να βρούμε εκείνους τους συμπολίτες μας οι οποίοι εξακολουθούν, σήμερα, να είναι αναποφάσιστοι, να τους εξηγήσουμε με απλά λόγια ποια είναι τα διλήμματα των εκλογών, τι είναι  αυτά που έχουμε πετύχει» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας: «Να μιλήσουμε για μία κυβέρνηση η οποία είχε το θάρρος να αναγνωρίσει λάθη και να τα διορθώσει, για μία κυβέρνηση  η οποία δούλεψε πολύ σκληρά και προσπάθησε και προσπαθεί και θα προσπαθεί μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι να προκηρυχθούν οι εκλογές, να κάνει τη ζωή κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα καλύτερη».

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι οι κυλιόμενες μετρήσεις που έχουν στα χέρια τους τα κυβερνητικά στελέχη της κυβέρνησης δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από τα θέματα της ακρίβειας, ενώ οι υποκλοπές και τα ζητήματα των απευθείας αναθέσεων έχουν αφήσει έντονο το στίγμα τους στο εκλογικό σώμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας στην Ημέρα Μνήμης των θυμάτων της τρομοκρατίας: «Τα όπλα της δημοκρατίας είναι πιο ισχυρά από τα περίστροφα»
Στην ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τρομοκρατίας, που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών στο πλαίσιο της Ημέρας...
Κωνσταντίνος Τασούλας
Ξεμπλοκάρουν άμεσα 90.000 εκκρεμείς άδειες διαμονής - Όλα όσα αλλάζουν με το νέο νομοσχέδιο νόμιμης μετανάστευσης
Τέλος στις καθυστερήσεις και την γραφειοκρατεία επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με το νέο νομοσχέδιο - Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα έχουν ξεμπλοκάρει σχεδόν 200.000 εκκρεμείς άδειες
Μετανάστες 15
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι αγρότες γνωρίζουν ότι οι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση έχουν ήδη ανακοινωθεί
«Tο πλαίσιο των παρεμβάσεων ορίζεται με σαφήνεια από τα δημοσιονομικά περιθώρια, τα οποία εξαντλήσαμε, την κοινωνική δικαιοσύνη και τους ευρωπαϊκούς κανόνες»
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στο Μαξίμου 23
Μαρία Καρυστιανού: Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ποτέ δεν θα δώσει λύσεις – Δεν αντέχω να ξαναμπώ σε τρένο
«Το όνομα του κόμματος και η ημερομηνία των επίσημων ανακοινώσεων δεν έχουν οριστικοποιηθεί, διότι δεν είναι προσωπική απόφαση, θα είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής διαδικασίας στην οποία συμμετέχω ενεργά»
Μαρία Καρυστιανού 118