Πολιτική

Εκλογές: Προκηρύσσονται την Πέμπτη, στήνονται κάλπες 20 Σεπτεμβρίου

- Στις 10:30 το πρωί επιστρέφει τη διερευνητική εντολή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
- Αφού την κρατήσει τρεις μέρες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, την προσεχή Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα ανακοινώσει... εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου
- Όλες οι ημερομηνίες

Οι επαφές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο τριήμερο των διερευνητικών εντολών ήταν άκαρπες. “Στιγματίστηκαν” από τη… “σφαγή” ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση μετά την άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια αντιπαράθεση που αποκαλύπτει τι θα… ζήσουμε.

Αφού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραδώσει την εντολή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, της τρίτης πλέον κοινοβουλευτικής δύναμης, για να του την αναθέσει.

Ο πρώην υπουργός που ήδη έκανε… πολιτικό γάμο με το Σχέδιο Β του παλιού συντρόφου του (σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) Αλέκου Αλαβάνου και “φλερτάρει” με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα την κρατήσει – όπως έχει ξεκαθαρίσει- και τις τρεις μέρες. Μόνο που κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως έχει φανεί μέχρι τώρα, δεν έχει διάθεση για συνεργασίες. Ακόμη και η Ζωή Κωνσταντοπούλου το πήρε απόφαση και μπορεί να προγραμμάτισε συνεδρίαση της Ολομέλειας για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το χρέος μεσοβδόμαδα, αλλά… αποχαιρέτισε τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Έτσι, θα φτάσουμε στην Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου όταν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Προκόπης Παυλόπουλος θα προκηρύξει τις εκλογές και θα ορίσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικεφαλής την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτιμά πως δεν υπάρχει λόγος ούτε σε άλλο κόμμα ούτε και να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Οπότε άμεσα θα προκηρυχθούν οι εκλογές, οι οποίες θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Η ημερομηνία των εκλογών, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, είναι εφικτό να είναι η 20η Σεπτεμβρίου», δήλωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Αρχικά, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, η κυβέρνηση ήθελε να στηθούν οι κάλπες στις 13 Σεπτεμβρίου. Μια ημερομηνία που είχε ακουστεί μεν αλλά δεν προτάθηκε ποτέ και αυτό με παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου. Όταν το πρωί της περασμένης Πέμπτης τον επισκέφτηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε πως πιθανόν ο πρόεδρος της ΝΔ να εξαντλήσει τα περιθώρια της εντολής.

“Καλό είναι να ετοιμαστείτε για τις 20 Σεπτεμβρίου, γιατί εκεί πάμε” είπε ο ΠτΔ σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές στην υπόθεση Τριαντόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα
Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Μητσοτάκης σε Σίσι: Οι χώρες μας πυλώνες σταθερότητας – Προειδοποίηση σε Ερντογάν: Κανένα παράνομο τετελεσμένο δεν μπορεί να έχει ισχύ στο μέλλον
«Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε αυτή την εταιρική στρατηγική σχέση με την Ελλάδα, με αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Σίσι 11
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 10